Orolig Galante pustar ut efter beskedet - Innebandy.se
2014-11-28 17:43

Orolig Galante pustar ut efter beskedet


Alexander Galante Carlström har äntligen hittat sin roll i landslaget. Foto: Per Wiklund

I Svenska Superligan är det ett undantag om Alexander Galante Carlström går poänglös från en match. 25-åringen har tillsammans med lekkamraten Rasmus Enström dominerat svensk innebandy de senaste säsongerna. Men i landslaget har det varit en helt annorlunda situation för Carlström.

Trots sin ständiga poängskörd i SSL har Alexander Galante Carlström haft svårt att ta en plats i landslaget. Det har varit knepigt att hitta en roll till honom och många har höjt på ögonbrynen när han intte har ingått i de främsta formationerna. Men när VM i Göteborg stundar finns han med i truppen. Fast det har varit en orolig tid innan beskedet kom, erkänner han.
- Ja, det har det varit. Jag har inte känt att jag har varit ett förstahandsval. Jag har spelat i kedjor som näst intill alltid har varit en fjärdekedja. Då är det klart att jag inte har varit trygg och säker på att komma med, säger han.

Islossningen kom när Sverige spelade Euro Floorball Tour i början av november. Då placerades Galante Carlström i en kedja tillsammans med Henrik Stenberg och Alexander Rudd - och dominerade totalt.
- Det var första gången jag fick spela i en ny konstellation som är väldigt stark. Och det var första gången vi spelade tillsammans. Det förbättrade mina chanser att komma med (till VM). Jag tycker att jag har presterat så pass bra i klubblaget att jag borde komma med. Men man kan aldrig vara säker.
Är det en lättnad nu?
- Ja, verkligen. Jag missade ju förra VM när jag väl hade spelat till mig en plats (Galante Carlström skadade sig i genrepet, reds anm). Då skulle jag spela med Karl-Johan Iraeus och Kim Nilsson. Så det här är en liten revansch.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad