Manager Mörk vill vidga sin VM-uppgift - Innebandy.se
2014-12-01 10:25

Manager Mörk vill vidga sin VM-uppgift


Anders Mörk ser till att landslaget har ett hotell att bo på.

Till vardags sitter Anders Mörk i kundtjänst på Svenska Innebandyförbundet i Solna. Men det är bara en av hans arbetsuppgifter. Han är också general manager i svenska landslaget. En roll som innefattar rejält mycket.

Det är Anders Mörk som har sett till att hotellrummen är bokade när den svenska VM-truppen anländer till Göteborg. Det är han som har sett till att landslaget äter rätt under dagarna. Och det är även han som, när det behövs, bygger sarg och hämtar eventuella glömda saker. Och så vidare. Och så vidare.
Kan man säga att du är en alltiallo egentligen?
– Ja, faktiskt. Och det är lite så jag vill ha min roll. Jag kan agera chef och peka med hela handen, men det behövs inte om man har ett bra ledarskap. Jag vill hjälpa till där det behövs, säger Mörk.

Mörk är operativt och administrativt ansvarig i landslaget. Men han är också med och utvärderar verksamheten och ser till att den går framåt i utvecklingen. Tidigare fanns en förtroendevald överledare, men sedan gjordes rollen om till en general manager. Och då ville man ha en tjänsteman i stället. Valet föll på Mörk, som i april i år medverkade på sin första landslagssamling. Nu jobbar han 50 procent i kundtjänsten och 50 procent som general manager.
– I grunden gillar jag kundtjänstjobbet. Men det är väldigt roligt och inspirerande att vara med landslaget också.
Vem av spelarna i VM-truppen är mest omständlig?
– Egentligen är alla väldigt fokuserade. Speciellt nu när det är VM. Men den absolut lättaste att ha att göra med är Johan Rehn. Han är exemplarisk.

Under VM kommer Mörk, precis som alltid, att finnas till hands för VM-truppen. Han har planerat allt väl, men vet att det kan dyka upp småsaker som behöver ordnas.
– Det finns folk som har synpunkter på det och tycker att jag ska vara mer chef. Men jag ska inte behöva vara det. Jag rycker in när det behövs.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad