2014-11-20 19:53

Landslag på hjul tar hjälp av VM-spelarna


Ola Piccardo besökte Svenska Innebandyförbundet och fick träningströjor av förbundets säljare David Andersson. Foto: Anton Rosenblad

Under VM:s sista helg blir det full fart i Fun Zone i Göteborg. Bland annat kommer Sveriges landslag i rullstolsinnebandy dit för två uppvisningsmatcher. Och de kommer att spela i samma träningströjor som herrlandslaget som är där för att spela om VM-guldet.
– För oss betyder det otroligt mycket, säger tränaren Ola Piccardo.

Landslaget i rullstolsinnebandy ingår i Svenska handikappidrottsförbundet, men när laget är på plats i Göteborg under VM kommer de att bära likadana tröjor som Kim Nilsson, Henrik Stenberg och de andra stjärnorna.
– Det vore enormt roligt om vi såg likadana ut i fortsättningen. Min tanke är att etablera en kontakt med både Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet. De kan hjälpa oss mycket organisationsmässigt, säger Piccardo.

Rullstolsinnebandylandslaget, som kommer till Göteborg med 16 spelare, ska spela två uppvisningsmatcher under finalhelgen. En på lördag och en på söndag.
– Det är viktigt att folk får upp ögonen för det här. Det smäller på rätt kraftigt, så det är en bra publiksport. Om man provar själv får man se hur svårt det är.

Laget är, precis som de svenska VM-herrarna, dominanta i sin sport. Och visionen nu är att vara med i paralympics 2022.


Författare: Anton Rosenblad