Här är Sveriges status inför VM-genrepet - Innebandy.se
2014-11-29 05:06

Här är Sveriges status inför VM-genrepet


Sverige gör sig redo för VM-genrepet mot Norge. Foto: Per Wiklund

Om en vecka spelar Sverige VM-premiär mot Lettland. Men först, i dag, ska genrepet mot Norge genomföras. Och VM-truppen har slipat rejält på detaljer under lägret i Helsingborg.

Sverige har gjort fem träningar i Helsingborg Arena i veckan. Laget har tränat mycket på powerplay och boxplay och även formerat femmorna till den kommande VM-festen.
I dag ställs svenskarna mot ett Norge som leds av stjärnan Ketil Kronberg.
– Det är klart att han är väldigt bra. Men den stora frågan är hur Norge ska få stopp på våra stjärnor, de är betydligt fler. Jag är inte speciellt orolig för en spelare i ett annat lag, säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Detaljerna har varit i fokus för Sverige under veckan i Helsingborg. Vaara har velat finslipa spelet för att få ut maximalt av spelarna under mästerskapet. Och de är på god väg.
– Vi har provat många detaljer och en del helhetsspel också förstås. Vi är i slutfasen av förberedelserna. Det var lite knackigt i början, men vi har hittat det helhetsmässiga ju längre lägret har gått. Det ser bra ut inför matchen, säger Vaara.

Vad vet du om Norge?
– Jag kan inte så mycket om dem, det var två år sedan vi träffade på dem egentligen. Men vi ska vara mer fokuserade på det vi håller på med så att vi kan bocka av detaljer i spelet och i det helhetsmässiga. Det är syftet för oss.

Matchen sänds i TV4 Sport med start 14.15. Du kan också följa matchen på TV4 Sport Play Premium här.


Författare: Anton Rosenblad