2015-08-27 16:06

Han tar över efter veteranen i damlandslaget


Andreas Lundmark och Daniel Sjöö återförenas i damlandslaget. Foto: Anton Rosenblad

Efter över 100 landskamper tackade damlandslagets materialförvaltare Tomas Fransson för sig. Nu är ersättaren hittad. Eller rättare sagt värvad.
– Vi ville ha någon som vi är trygga med, säger förbundskapten Andreas Lundmark. 

De växte upp på samma gata och spelade tillsammans i Borlänge, Haninge och Falun i innebandykarriärerna. Nu har barndomsvännerna Andreas Lundmark och Daniel Sjöö återförenats – i landslaget.

När det stod klart att materialförvaltarveteranen Tomas Fransson hade gjort sin sista landskamp var landslagsledningen på jakt efter en ersättare. De fångade Daniel Sjöö.

– Andreas ringde mig när jag var på väg ut på ett träningspass. Jag blev lite tagen på sängen, eftersom jag aldrig tidigare har jobbat med något sådant här. Jag har varit aktiv inom ungdomsverksamheten i innebandyn, men det här är något nytt. Fast det ska bara bli roligt, säger Sjöö.

Borlängebon gör sitt första framträdande i landslaget under Finnkampen 11-13 september. Flera gånger har han varit på plats på förbundskansliet i Solna för att lära sig arbetet. Och det finns en orsak till att han blev handplockad till uppdraget.

– Det är inte så långt kvar till VM, och det är kort varsel att skola in en ny materialförvaltare. Vi ville inte chansa. Vi i staben ville ha någon vi är trygga med. Daniel har en bakgrund på elitnivå och har bra ögon. Det känns tryggt att han är här. Det är en bra kille som är lättsam och det kommer att fungera hur bra som helst, det är jag helt övertygad om, säger Andreas Lundmark.

Både dam- och herrlandslaget spelar Finnkampen 11-13 september. Den 13 september spelar lagen mot Finland i Baltiska hallen i Malmö. Biljetter till matcherna finns här.


Författare: Anton Rosenblad