Han gör att spelarna slipper kejsarens nya kläder - Innebandy.se
2014-11-22 12:20

Han gör att spelarna slipper kejsarens nya kläder


Jörgen Karlsson ser till att spelarna har det bra på och utanför planen. Foto: Per Wiklund

Han är mannen spelarna inte vill klara sig utan. Materialförvaltaren Jörgen Karlsson är, som vanligt, otroligt viktig när landslaget samlas. Här berättar han om sin noggranna planering som förenklar vardagen för VM-truppen.

Tidigare kombinerade Jörgen Karlsson sin tjänst som materialförvaltare i både svenska landslaget och Storvreta. Men nuförtiden har han fullt fokus på landslagsuppdraget. Och det tar mer tid än vad man tror.
- Innan landslagssamlingarna packar jag allt material. Kläder till och från träning och match. Kläder under hotellvistelsen. Mössor, vantar, vinterjackor. Allt som har på sig under ett läger ska packas, säger Karlsson.
En packning tar fyra-fem timmar. Och det är en hel del individuella aspekter han måste ta hänsyn till. Några vill ha tighta kläder, andra mer pösiga. Dessutom har Karlsson alltid med sig en extra väska om någon vill byta sina kläder.

När han kommer fram till samlingen är det alltid Karlsson som checkar in först och gör i ordning konferensrummet. Han lägger fram alla påsar med namn och ser till att allt är perfekt ordnat när spelarna anländer. Och när det närmar sig match har han fullt upp.
- Då förbereder jag mig alltid i god tid innan. Matchens kit gör jag klart kvällen före match. Jag hänger upp allt på galgar i rummet. Men det är bara förebyggande. Jag kan bli sjuk, och då lämnar jag över allt med gott samvete.
När det väl är matchdag åker Karlsson till arenan en timme och en kvart innan de andra för att kolla allt. Han hänger upp vimplar i omklädningsrummet, fixar fram kaffe, russin och frukt och hänger upp tröjorna. Det blir Sveriges ”borg”, som han själv uttrycker det.
- Om jag är ute i god tid kan jag göra sådant som jag inte skulle hinna annars. En sko kanske är glömd på hotellet. Då kan jag lägga tid för att hämta den, vilket jag inte skulle hinna om jag inte hade planerat allt så noga.

Under landslagssamlingarna blir Karlssons dagar otroligt långa. Han går upp tidigt och kommer i säng sent. Därför försöker han, när det finns en timme över, lägga sig ner och sova. Men när nu VM stundar vet han att det kommer bli få tillfällen till vila. Fast det gör honom ingenting.
- Det ska bli otroligt kul med VM. Det har jag väntat på länge. Det ska bli hur stort som helst. Jag får rysningar när vi pratar om det. Jag var med i Storvreta i åtta säsonger. Men det här blir verkligen grädden på moset.

Se hela Sveriges VM-trupp här.


Författare: Anton Rosenblad