2014-11-24 16:21

Debutant, yngst och förväntansfull


Emil Johansson gör sitt första VM. Foto: Per Wiklund

Fem debutanter finns med i den svenska VM-truppen. Alla från Falun. Och Emil Johansson, truppens yngsta spelare, är en av dem.
- Det är lätt att komma in i laget, säger han.

Johan Rehn, Jonas Svahn, Jonas Adriansson och Alexander Galante Carlström gör i år sitt första VM. Och även Emil Johansson. Alla spelar i Falun, som har tagit två raka SM-guld. Nu ska kvintetten dra på sig landslagströjan i ett världsmästerskap. Något som är rejält efterlängtat, enligt Johansson.
- Det har varit ett mål sedan jag började komma in i landslagset. Det har gått bättre och bättre för mig hela tiden.
15 spelare i VM-truppen var med i förra VM, och några var även med 2010 och 2008. Men det är bara Karl-Johan Iraeus som har spelat VM på svensk mark tidigare (2006). Just att få spela på hemmaplan är något Johansson ser fram emot.
- Det är inte många som får vara med om det, och det kanske är min enda chans att få spela ett VM i Sverige.

Hur viktigt var senaste Euro Floorball Tour för din del, när det gällde att komma med i VM-truppen?
- Jag tror att det var ganska viktigt. Jag är yngst i truppen och har inte varit med så mycket. Jag kände att jag gjorde bra ifrån mig där och då kände jag att jag hade en bra chans att komma med, säger Johansson och kommenterar det faktum att mästarklubben Falun har hela sex spelare med i truppen.
- Det känns skönt att ha fem andra killar med mig. Sedan är laget också väldigt lätt att komma in i. Det har varit många läger och alla tar hand om varandra.

Se hela Sveriges VM-trupp här.


Författare: Anton Rosenblad