2014-11-02 21:35

Anna Wijk summerar Euro Floorball Tour


Anna Wijk glänste ännu en gång i Euro Floorball Tour. Foto: Simon Jiracek

DAM. Vi har blivit bortskämda med att Anna Wijk levererar, gång på gång. Euro Floorball Tour var inget undantag. Hon togs ut i All Star Team tillsammans med Anna Jakobsson och Sara Helin. Här summerar hon den gångna helgen.

Vad säger du om den avslutande matchen mot Schweiz?
-Tyvärr tycker jag det var den sämsta matchen i turneringen. Vi vinner ändå med 9-3 och det får väl ses som ett styrkebesked.

Du fick inte möta din lagkamrat Silvana Nötzli idag?
-Nä, hon är sjuk och stannade hemma i Mora, tog det säkra före det osäkra. Hon är ju jätteviktig för Schweiz som lagkapten och hon tar ett stort ansvar i laget. Men även om hon är väldigt betydelsefull så tror jag inte de hade vunnit om hon hade varit med.

Vad är det som gör att din formation med Jakobsson och Delgado Johansson har funkat så bra?
- De är ju två riktiga målskyttar och det är sådana jag vill ha runt mig. De sätter lägena de får av mig så det är kul. Jag väljer ofta att passa istället för att skjuta och det blir ju extra mycket så när man har sådana spelare omkring sig.

Hur skulle du summera helgen?
- Det har varit ett jättehärligt läger och jag tycker att vi gör tre bra matcher. Jag tycker också att det har blivit tydligt här att när vi sätter fart på bollen och på fötterna så är vi väldigt, väldigt överlägsna. Det är väl det vi ska ta med oss härifrån, att hålla uppe farten i 60 minuter.


Författare: Johanna Gratjova