2012-11-20 09:15

Vaara om landslagets VM-uppladdning i Varberg

Med mindre än två veckor kvar till VM i Schweiz är herrlandslaget samlade i Varberg för ett fem dagar långt landslagsläger. Innebandy.se har pratat med förbundskapten Jan-Erik Vaara som ger en lägesuppdatering.Den här veckan VM-uppladdar Robin Nilsberth, Johannes Larsson, Karl-Johan Nilsson och Kim Nilsson i Varberg med de resterande VM-spelarna. Foto: perwiklund.se.


Landslaget samlades i Varberg vid lunchtid under måndagen. Inför den första träningen på måndagskvällen var laget i gott skick så när som på en spelare.

- Det är lite oklar status på Henrik Stenberg som är lite småkrasslig. I övrigt är det bra ordning på allt, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Totalt blir det sex stycken teori- och träningspass för landslaget under veckan i Varberg, träningstillfällen som är viktiga moment i VM-förberedelserna.

- Vi kommer att ha några träningspass som inte är fullt så intensiva som de brukar vara, och ett antal mer intensiva. Det är nu som många detaljer ska slipas och bli till en helhet. Vi ska svetsa samman spelet i de olika femmorna, men även på individuell nivå, säger Vaara.

Landslaget kommer att spela två matcher under veckan. På onsdag kl. 18.30 möter de FC Helsingborg i Halmstad Arena.

- Matchen blir en avstämning på hur långt vi har kommit och vilka ytterligare detaljer vi behöver slipa på. Där får vi i matchsituation öva på det vi vill få fram under VM. Det är möjligt att inte helheten är helt klar, men huvuddelen av momenten ska vi kunna se, säger Vaara.

Lägret avslutas på fredagskvällen med VM-genrepet mot Norge i Sparbanken Wictory Center (matchstart 19.00), vilken blir den sista matchen inför VM i Schweiz 2-9 december.

- Det blir som en avrundning på veckans insatser. Även om det kan vara svårt att uppnå på grund av alla träningar under veckan, hoppas jag att vi i princip kommer se oss som kompletta då, avslutar Vaara.


Författare: Daniel Karlsson