2012-11-03 16:25

U19-dam: "Någon måste ju ta ansvaret"

Hon assisterade Nathalie Jakobsson till Sveriges 1-0-mål mot Schweiz och sjöng högst av alla på nationalsången inför matchen. Innebandy.se tog ett snack med Matilda Sjödin efter U19-damernas 6-2-seger mot Schweiz.


Matilda Sjödin i lördagens match mot Schweiz. Foto: Daniel Karlsson.

Hur var det att spela idag?
- Det var jättekul. Vi hade bra tempo från början men vi gick ned oss lite i mitten av matchen. I slutet av tredje perioden började vi stressa upp oss när de kom närmare. Men vi blev bättre och lugnade oss efter timeouten i slutet.

Hur var Schweiz?
- De var inte lika bra som de brukar. Vi brukar spela jämnt mot dem men idag flöt det på bra och det kändes som att vi kunde läsa deras spel.

Berätta om 1-0-målet?
- Jag får bollen rättvänd nere på min kant. Nathalie kommer på centrallinjen, jag hittar henne och hon sätter ett direktskott i mål. Något vi brukar göra på RIG också.

Beskriv samarbetet mellan dig, Frida Rydfjäll och Nathalie Jakobsson?
- Första perioden funkade det jättebra. Vi skapade många lägen men lyckades inte få in bollen. Jag tycker vi funkar bra ihop.

Inför matchen på nationalsången hördes en spelare mer än de andra, berätta...
- Ledarna har sagt åt oss att ta i. Jag och Frida (Rydfjäll) bestämde oss innan för att ta i rejält. Och det gjorde vi - medan alla andra mesade. Någon måste ju ta ansvaret, säger Sjödin och skrattar.


Författare: Daniel Karlsson