2012-11-04 12:45

U19-dam: Boberg efter matchen mot Finland

Hon stod för matchens individuella prestation när hon på egen hand ordnade 5-1-målet till Sverige mot Finland. Vi tog ett snack med backen Stephanie Boberg efter matchen.

Hur kändes matchen?
Vi visste att det skulle bli den svåraste matchen och alla var sugna på revansch. Så det var skönt att vi kom igång från första början och gjorde mål. Även om vi inte tränat så mycket tillsammans så hittar vi varandra bra och är samspelta. En bra mix av offensiva- och defensiva spelare i alla femmor.

Du stod för matchens soloprestation vid 5-1-målet. Berätta…
Sara Steen bröt den på mitten och jag gjorde en snurr på mittplan och rann igenom finska försvaret. Jag placerade bollen i bortre. Jag brukar faktiskt göra snurren bakom ryggen, men man kan inte kalla det någon ”specialitet”, haha.

Vad är största skillnaden mellan VM-laget och det lag ni haft här under EFT?
I VM hade vi starka individer som kanske hade mer spetskompetens. Nu har vi en mer homogen grupp med spelare som är bra på allt möjligt. Det passar vårt spelsystem bra.

Hur ska ni fira segern?
Vi ska åka och äta något gott tillsammans och kanske göra något kul. Jag vet inte vad de (ledarna) har planerat, det kan nog bli något kul innan vi flyger hem till Sverige igen. 


Författare: Daniel Karlsson