2012-10-30 17:00

Tävlingskongressen 2 av 4: Kvalstreck i förbundsserierna

När Tävlingskongressen ägde rum söndagen den 11 november fattades ett antal viktiga beslut inom Svensk Innebandy. Innebandy.se har pratat med Anwar Samuelsson på Svenska Innebandyförbundet som förklarar vad de fyra största förändringarna innebär.

Del 2 av 4:
Motioner om kvalstreck i Förbundsserierna från Gästriklands Innebandyförbund, Upplands Innebandyförbund, Sävsjö IBK och Örnsköldsvik IBK:


- Fyra olika motioner har lämnats men samtliga rör kval- och kvalstreck i förbundsserierna. Om man tar en divison 1-serie som exempel (där 1:an går upp och lagen på placering 10-12 åker ur serien) hamnar lag 2-9 lite olyckligt mellan strecken. Med olyckligt menar jag att de kan hamna i ett ingemansland tidigt på säsongen vilket kan ge negativ konsekvens för produkten Svensk Innebandy. Varför inte införa fler streck som skapar liv, spänning och debatt, säger Anwar Samuelsson och fortsätter:

- Förbundsstyrelsen anser att det inte ligger på Tävlingskongressen att besluta, utan det är Juridiska nämnden som finalt äger frågan. Medskicket är dock så tydligt att det endast handlar om tävlingstekniska lösningar. Från säsongen 2013/14 kommer det att införas fler streck i division 1, Allsvenskan och SSL på herrsidan samt i division 1 och SSL på damsidan. Skillnaden blir att fler matcher kommer gälla mera in på säsongen.

- Sammanfattningsvis kan man säga att även om Gästrikland, Uppland, Sävsjö och Örnsköldsvik fick avslag på sina motioner, får de i slutändan som de vill.


Läs mer:
Tävlingskongressen 1 av 4: SDF-SM F/P 15


Kontaktperson: Anwar Samuelsson
Författare: Daniel Karlsson