2012-11-03 18:51

Herr: Sverige körde över Schweiz med 8-1

Sverige besegrade Schweiz med 8-1 efter att ha vunnit samtliga perioder i Euro Floorball Tour, World Challenge. Framför allt körde man över motståndet i den tredje perioden.

- Det tillhör inte vanligheterna men just idag är jag väldigt nöjd, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara och fortsätter:

- Det var bra effektivitet, precis som mot Tjeckien. Okej, vi var lite tama när det gällde antal avslutningsförsök. Vi kunde ha skjutit lite oftare och lite hårdare. Men det var tre jämna femmor som presterade. Vi kände oss bekväma, försvarsspelet höll hög klass och engagemanget var på en hög nivå. Alla lagdelar skötte sig utomordentligt.

Sverige skapade en handfull chanser redan i första perioden. Kim Nilsson blev serverad ett jätteläge av Alexander Galante Carlström men sköt utanför, Anton Karlsson träffade ribban och Johannes Larsson fick fint läge av Alexander Bodén men målvakten Martin Hitz räddade. Sveriges keeper Patrik Åman hann också göra en svettig räddning med benen.

Det blev till slut Karl-Johan Nilsson som spräckte nollan, efter 14.34, när han satte 1-0 efter att Kim Nilsson halvt som halvt missat framspelet bakom mål. Men bollen gick fram till Karl-Johan som tryckte dit bollen.

Schweizarna kvitterade visserligen i andra perioden tack vare en spelvändning men svenskarna svarade med två mål på det. Först lossade Johannes Larsson stora bössan från ingenstans centralt i banan till 2-1. Sedan blev det 3-1 när Alexander Galante Carlström sköt direkt efter en lysande diagonalpassning av Kim Nilsson.

Henrik Stenberg började på bänken men ersatte Emil Julkunen i tredje perioden. Och levereade direkt med två mål i hög fart, både 4-1 och 7-1.

- Det är första landslagslägert och sjätte passet för Julkunens del. Han har ingen vana på det energiuttaget man gör under en sådan här samling så vi kände att vi skulle spara hans krafter lite, säger Vaara och fortsätter:

- Stenberg har varit ruskigt effektiv i den här turneringen och kommit igång väldigt bra. Det är bra för oss och det är bra för Henrik Stenberg.

Mellan Stenbergs mål kom 5-1 efter ett påpassligt utkast av Patrik Åman. Det utnyttjades av firma Linus Nordgren/Johannes Larsson där den sistnämnde tryckte in sitt andra mål.

Det blev till slut 8-1 till Sverige efter att även Kim Nilsson (som också missade en straff) och Rasmus Enström kommit i målprotokollet.

- Resultatmässigt är det klasskillnad men man glömmer bort att ifall motståndarna har en bra dag och gör simpla mål så kan oro sprida sig. Men just nu känns vår grupp väldigt stark, avslutar Vaara.


Kim Nilsson gjorde ett mål och två assist mot Schweiz. Han avgjorde dessutom straffläggningen. Foto: Perwiklund.se

Matchfakta
Sverige-Schweiz 8-1 (1-0, 2-1, 5-0)

Första perioden
1-0 (4.34) Karl-Johan Nilsson (Kim Nilsson)

Andra perioden
1-1 (7.04) Sandro Dominioni (Kaspar Schmocker)
2-1 (9.12) Johannes Larsson
3-1 (12.57) Alexander Galante Carlström (Kim Nilsson)

Tredje perioden
4-1 (1.05) Henrik Stenberg (Rikard Eriksson)
5-1 (1.54) Johannes Larsson (Linus Nordgren)
6-1 (5.21) Kim Nilsson (Karl-Johan Nilsson)
7-1 (13.08) Henrik Stenberg (Rikard Eriksson)
8-1 (19.10) Rasmus Enström (Rikard Eriksson)

Straffläggning
Daniel Bill -> Miss
Jesper Berggren -> Miss
Manuel Engel -> Miss
Rasmus Enström -> Miss
Michael Zürcher -> Miss
Henrik Stenberg -> Miss
Christoph Hofbauer -> Miss
Kim Nilsson -> Mål
Sverige vann straffarna med 1-0 och får en bonuspoäng i EFT.


Så startade Sverige

Målvakt
Patrik Åman

Förstafemman
Martin Östholm
Jesper Berggren
Karl-Johan Nilsson
Kim Nilsson
Alexander Galante Carlström

Andrafemman
Alexander Egebrant
Filip Stenmark
Rikard Eriksson
Rasmus Enström
Emil Julkunen

Tredjefemman
Mattias Samuelsson
Anton Karlsson
Johannes Larsson
Alexander Bodén
Linus Nordgren

På bänken
Viktor Klintsten
Robin Nilsberth
Rasmus Sundstedt
Henrik Stenberg


Författare: Daniel Karlsson