2012-11-04 18:18

Herr: Förstafemman visade vägen mot Finland

Sveriges förstafemma dominerade de två första perioderna mot Finland totalt. Innebandy.se tog ett snack med formstarke tvåmålsskytten Henrik Stenberg efteråt.


Henrik Stenberg in action mot Finland. Det blev två nya mål från Storvretastjärnans klubba denna eftermiddag. Foto: Perwiklund.se

- Idag var det superbra. Det var fina kombinationer och bra försvarsspel från vår sida, säger Henrik Stenberg och fortsätter:

- I två perioder spelade vi bra. Det gjorde vi verkligen. Finland är inte bra när vi spelar så som vi gjorde. Men i tredje spelade vi junioraktigt. Vi stoppade inte blödningarna som uppstod, så här kan det inte se ut i en VM-final.

Henrik Stenberg, Johan Samuelsson och Rasmus Enström var de som visade vägen i 7-6-segern mot Finland.

- Jag och Rasmus har samma spelstil men är ändå så pass olika så det passar otroligt bra. Och så har vi samma tänk, alla tre, har man det behöver man inte fundera så mycket utan det går automatiskt. Idag tar dessutom alla ansvar och skjuter. Sedan ska vi inte glömma bort Quist och Nilsberth. De gjorde det mycket bra bakom oss.

Du måste vara nöjd med din insats under turneringen, åtta mål på sju perioder?
- Jag är jättenöjd men jag vet att det är skitsamma imorrn. Det här är seriespel, nästa gång vi möts är det slutspel. VM-guld är det viktiga. Alla måste inse det. Vi måste lära oss att viljan att vinna måste finnas även när vi leder med många bollar. Vi ska vinna med typ 8-2 idag, vi måste känna att vi vill stänga den här matchen.


Författare: Daniel Karlsson