2012-11-03 18:22

Herr: Bara fyra insläppta mål på två matcher

Patrik Åman stod för några riktigt vassa räddningar, tog fyra straffar och utsågs till matchens bästa svensk i segern mot Schweiz.

- Att släppa in ett mål mot Schweiz måste vara ett fantastiskt betyg till laget, säger Patrik Åman efteråt och fortsätter: 

- Jag är nöjd med både lagets och min insats. Vi hjälps åt. Visst, det slinker igenom lite skott men det ska det göra på den här nivån och så som vi spelar. 


Patrik Åman utsågs till matchens bästa spelare mot Schweiz. Sverige vann med 8-1. Foto: Perwiklund.se

Patrik Åman uppträdde som hela laget, med stort självförtroende, och levererade flera viktiga räddningar och även ett mycket bra utkast som resulterade i mål av Johannes Larsson.

- Det spektakulära är borta från mig idag, på gott och ont. Jag sitter mer stilla, agerar lite lugnare. Jag behöver inte flaxa så mycket längre utan gör det som krävs. Det känns bra.

Du tog alla fyra straffar som du hade mot dig idag?
- Som vanligt, haha. Nej men jag brukar vara duktig på straffar och släpper inte in så många mål där. Det fungerade bra men det var inte jätteavancerade straffar från schweizarna heller, de borde kunnat skicka fram några som var bättre, säger Åman och fortsätter:

- Det som händer här i Växjö är oerhört viktigt. Allting som sker kommer alla spelare ta med sig till VM och komma ihåg. Det är viktigt att sätta sig i respekt. Naturligtvis kommer den stora prövningen imorrn men fyra insläppta mål på två matcher är starkt.


Författare: Daniel Karlsson