Dam: Snabba mål bäddade för svensk seger - Innebandy.se
2012-11-02 20:15

Dam: Snabba mål bäddade för svensk seger

Damlandslagets öppningsmatch mot Tjeckien i Euro Floorball Tour slutade med en klar 9-2-seger. Svenskorna inledde samtliga perioder med tidiga mål och efter en scenförändring i andra perioden kunde Sverige dra ifrån tjeckiskorna.Sandra Mattsson inledde Sveriges målskytte mot Tjeckien redan i den andra matchminuten. Foto: Daniel Karlsson.


Damlandslaget tog, som så många gånger förr, tag i taktpinnen från första början. Efter bara 1.44 tryckte Sandra Mattsson in 1-0 efter att Sverige pressat tjeckiskorna djupt i egen zon. Tjeckien gjorde en bra förstaperiod samtidigt som Sverige slarvade. En storspelande Malin Marklund i det svenska målet såg dock till att Sverige gick till pausvila med ledning.

- Vi inleder stillastående med enormt mycket felpass. När vi förlorar boll har vi inte rörelse nog att vinna närkamperna. Därför ser det ut som det gör i första perioden, säger förbundskapten Curt Söderström.

Precis som i första perioden fick de blågula en smakstart på mittperioden. En vacker frislagskombination signerad Anna Jakobsson och Iza Rydfjäll resulterade i svensk 2-0-ledning. Tjeckien reducerade sedermera till 2-1 men det var ingen tvekan om att mittperioden tillhörde Sverige som stundtals spelade ut tjeckiskorna med ett rörligt, kvickt och aggressivt spel. Målskyttet lossnade och man gick till periodvila med 5-1-ledning efter mål av Cassandra Edberg, Anna Wijk och Anna Jakobsson.

- Inför andra perioden påtalade vi hur viktigt det är med rörelse och att komma med fart. Det budskapet tog tjejerna till sig på ett bra sätt och vi gör en fantastisk andraperiod. Det är i underkant att vi bara vinner perioden med 4-1. Vi har enormt många avslut och är extremt farliga, säger Söderström.

Sverige vann slutperioden med 4-1, återigen efter ett tidigt mål i början av perioden. Matchen slutade till slut med svensk 9-2-seger efter att Tjeckiens Tereza Urbánková reducerat i den sista matchminuten.

- Vi fick en hel del positiva svar. Det blir intressant att följa utvecklingen kommande matcher. Jag vill plussa lite extra för de två debutanterna Katarina Bjuhr och Matilda By samt Malin Marklund i målet, avslutar Söderström vars landslag möter Schweiz på lördag.


Matchfakta

Tjeckien-Sverige 2-9 (0-1, 1-4, 1-4)

Första perioden
0-1 (01.14) Sandra Mattsson

Andra perioden
0-2 (20.51) Iza Rydfjäll (Anna Jakobsson)
1-2 (28.03) Eliska Krupnova (Zuzana Macurová)
1-3 (31.07) Cassandra Edberg
1-4 (31.35) Anna Wijk
1-5 (33.13) Anna Jakobsson (Anna Wijk)

Tredje perioden
1-6 (40.35) Cassandra Edberg (Emelie Lindström) PP
1-7 (50.07) Elin Tjärnström (Josefina Eiremo)
1-8 (56.09) Cassandra Edberg (Emelie Lindström)
1-9 (58.04) Johanna Dahlin (Emelie Lindström)
2-9 (59.03) Tereza Urbánková

Straffläggning
Johanna Dahlin -> Mål
Zuzana Macurová -> Mål
Iza Rydfjäll -> Mål
Denisa Billá -> Mål
Anna Wijk -> Mål
Jana Vojackova -> Miss

Sverige vann straffarna med 3-2 och får en bonuspoäng i EFT.


Så startade Sverige

Målvakt
Malin Marklund

Förstafemman
Cassandra Edberg
Jenny Gustafsson
Sandra Mattsson
Emelie Lindström
Johanna Dahlin

Andrafemman
Iza Rydfjäll
Katarina Bjuhr
Anna Wijk
Anna Jacobsson
Linn Lundström

Tredjefemman
Sanna Scheer
Malin Eriksson
Josefina Eiremo
Elin Tjärnström
Mathilda By

På bänken
Elin Forsberg (mv)
Karolina Widar
Victoria Wikström
Emelie Wibron

På läktaren
Amanda Larsson
Sofie Andersson


Författare: Daniel Karlsson