2011-11-05 11:27

U19-dam: Sverige vände och vann mot Schweiz

Under dag 2 av Euro Floorball Tour i Helsingfors besegrade de svenska U19-damerna Schweiz med 5-2. Sverige inledde skakigt i den första perioden men lyckades spela upp sig och visade bättre klass jämfört med öppningsmatchen mot Tjeckien i fredags.De svenska U19-damerna firar segermålet. Foto: Daniel Karlsson.


Sveriges inledning var precis som igår ojämn och stundtals nervös. Efter första perioden, som till stor del ändå dominerades av Sverige, var ställningen 1-2 i Schweiz favör.

– Vi startar på tre femmor och spelar skakigt från start. Vi provade något vi kallar för metodisk rörelse där vi roterar runt i uppspelsfasen. Det är en del av träningen och förberedelsen inför VM. Vi märkte att vi har tränat för lite på det och det blev utmanande för tjejerna. Men grunderna börjar sitta, säger förbundskapten Marcus Holm.

I matchen mot Tjeckien i fredags var förbundskaptenen inte nöjd med lagets försvarsspel, men i dagens match var det en av ljusglimtarna.

– Vi växer in i matchen mer och mer. Vi sätter försvarsspelet bättre ju längre matchen går och i andra och tredje perioden spelade vi riktigt bra i försvaret, säger Holm.

Däremot finns det en hel del i anfallsspelet att utveckla.

– Vi har bollen otroligt mycket, men har svårt att möta ett så lågt försvar som Schweiz spelar med. Det har att göra med att vi inte är så samspelta än, något vi kommer att jobba med inför imorgon, säger Holm.

I den sista perioden gick Sverige ner på två femmor och lade in en växel ytterligare. Då lyckades även Sverige gå ifrån och säkra segern. Imorgon väntar ärkerivalen Finland, ett lag som kommer vara betydligt tuffare att möta än de inledande motståndarna Tjeckien och Schweiz. På frågan vad finländskorna ska förvänta sig av matchen är Holms replik blixtsnabb.

– De ska förvänta sig en förlust.


Matchfakta

Sverige – Schweiz 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)

Första perioden
0-1 (07:38) Kassandra Luck (Patrizia Leone)
1-1 (08:11) Dragana Mrksic (Jessika Eriksson)
1-2 (16:32) Laura Marendaz (Nicole Huber)

Andra perioden
2-2 (38:00) Amanda Gidlund (Frida Rydfjäll)

Tredje perioden
3-2 (50:32) Elin Gabrielsson (Amanda Johansson Delgado)
4-2 (52:21) Stephanie Boberg (Amanda Johansson Delgado)
5-2 (57:50) Matilda Sjödin (Nathalie Jakobsson) (Mål i tom bur)


Författare: Daniel Karlsson