Panelen, vecka 46 - Innebandy.se
2011-11-16 09:30

Panelen, vecka 46

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom panelen.
 

 
1

 
VM-truppen är du uttagen, vi har spekulerat tidigare men var det rätt personer Vaara plockade bort?
 

Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 


– Truppen kändes redan klar när de åkte till Finland så det är väl inga skrällar. Får önska damerna lycka till i Schweiz!
   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 


– Man kan alltid spekulera i vad som är rätt och vad som är fel. Att några stjärnspelare har lämnats utanför truppen beror säkert på att de inte är tilltänkta i någon av de två producerande linorna, och då tycker förbundskaptenen att det är lugnare för gruppen att ha några mindre namnkunniga spelare sittande vid sidan. Jag litar fullt på den gamle svetsarbacken Janne Vaara, och räknar iskallt med ett guld!
   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 


– En helt väntad trupp som Jan-Erik Vaara tog ut. Jag har velat ha med Hermine Dahlerus samt att jag kanske hade bytt ut en till forward för att få in någon mer irrationell. Men i det stora hela ser truppen oerhört kompetent ut och förbundskaptenen har säkerligen avvägt alla möjligheter och satt ihop femmorna så att de fungerar som en helhet.
   

 

 
2

 
Ungefär en tredjedel av SSL är spelad, dina reflektioner såhär långt?
 


– Har fullt upp med Elitserien så jag kan inte uttala mig om SSL.
   


– I toppen imponerar både Täby och Storvreta. De har också gått loss lite i toppen. Falun visar att de vill vara med om leka. Efter förra årets jordgubbar och champagne så har Linköping fått smaka på det tuffa andra året. Warberg har inlett lite sämre än väntat, men tog en mycket imponerande seger mot Dalen senast. Tror att det är vändningen för dem. I botten krigar Mullsjö och Sirius. Mullsjö som tappade en 5-3 ledning i sista perioden mot City senast. Det kan bli oerhört viktiga poäng i slutändan.
   


– Topp 8 är som förväntat förutom att Jönköping innehar en slutspelsplats istället för förväntade AIK. Alla lagen har inte mött varandra än och ser man till exempel till Falun (förlust mot Storvreta i fredags), har de några tunga möten kvar innan serien vänder. De positiva överraskningarna är Jönköping och Tyresö Trollbäcken som var rejält nederlagstippade innan seriestarten. Sirius och AIK går sämre än väntat. Storvreta och Caperiotäby är de lag som har dragit ifrån lite grann i toppen – helt förväntat.
   

 

 
3

 
Och för elitserien?


– Elitserien ser i stort sett ut som de flesta tänkt sig så här långt. Rönnby tuffar på som tåget och går ostört till slutspel, liksom Djurgården och KAIS Mora. IKSU känns ovanligt svaga i år, kanske en tillfällighet, det visar sig längre fram. Tråkigt bara att serien haltar som den gör. Längre ner i tabellen hoppas jag på lite skrällar framöver. Lite fler matcher i elitserien så tror jag att både vi i Sala och Jönköping kommer ta några oväntade poäng.
   


– Hur svårt kan det vara att ha en Elitserie där man åtminstone har spelat ungefär lika många matcher?! Rönnby leder, men har spelat en fajt mer än Djurgården, och två- mer än både KAIS Mora och Endre. Endre som jag för övrigt såg för ett tag sedan, och de imponerade på mig.
   – Elitserietabellen är rejält haltande och därför svår att utgå ifrån om man ska analysera lagens insatser hittills. Täby startade starkt, men har i ärlighetens namn haft något lättare matcher i inledningen. Därför tror jag att Dalen inom kort tar sig in bland de åtta slutspelslagen och behåller den platsen seriespelet ut. IKSU började trögt, men är helt klart på gång. Annars är topplagen de som jag spådde innan seriestarten. I botten krigar Karlstad, Örebro och Jönköping – och just två av dessa lag, förmodligen de två förstnämnda, tror jag åker ur respektive får kvala. De har varken kvantitet eller kvalité nog i sina trupper.

   

 


Författare: Lina Engstrand