2011-11-29 15:00

Tisdagspanelen, vecka 48

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan damlandslagets VM-genrep, Warberg och eventuella straffar efter oavgjord sudden death.
 

 
1

 
14-2 i VM-genrepet för damlandslaget, stabilt...

Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 


– Det ser onekligen stabilt ut. Fem skott på mål av Norge, säger rätt så mycket om dem inför VM.
   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 


– Det ser riktigt bra ut! Jag såg bitar av matchen mot Norge, och laget är verkligen homogent. Norge såg inte ut som någon finalaspirant direkt, men oavsett det så visade Sverige en provkarta på snabba kombinationer. Jag vet faktiskt inte vad som skulle hindra Ulf-Jannes jäntor att ta hem VM-guldet. Heja Sverige!!
   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Ett helt väntat resultat mot Norge. Jag är fundersam till varför man genrepar mot ett motstånd som man på förhand vet att Sverige kommer vinna med tvåsiffrigt emot. Är det för att de tre gruppspelsmatcherna antagligen kommer att likna genrepet? Jag skulle föredra att man möter ett riktigt bra division 1-lag eller ett elitserielag utan landslagsspelare som till exempel Endre eller Huddinge. Viktigt att Kristoffersson kom igång vilket hon gjorde mot Norge. Tre jämna femmor som alla kommer att producera i VM.

   

 

 
2

 
Vad händer i Warberg? Förlust mot både Pixbo Wallenstam och Caperiotäby den senaste tiden, är deras storhetstiden över?


– Nu har ju både Pixbo Wallenstam och Caperiotäby gått väldigt bra, det lilla jag har sett så tycker jag att det läcker lite väl bakåt och framförallt i mål. Tror precis som med AIK att de kommer igen efter lite julledighet och att de rutinerade spelarna kommer se till att lagen går till slutspel.
   


– Ja, nu åker Warberg ur SSL. Nej, skämt å sido, Warberg har en organisation och ekonomi som gör att de alltid kommer tillhöra toppen. Självklart kommer det svackor för alla lag, Storvreta hade en oerhört tung höst förra säsongen, och det är inte många som kommer ihåg nu. Nu när SSL.s bästa defensiva back (Jimmy Lindblom) snart är tillbaka så vänder det, och Warberg kommer att gå stärkta ur den här tiden.
   – Absolut inte, jag är trött på snacket om kris kring en del lag. Det finns en mängd omständigheter som gör att somliga lag startar seriespelet sämre än förväntat. Det kan handla om skador (som i WIC.s fall), annorlunda försäsong eller att nya spelare inte har acklimatiserat sig helt. Sådant tar tid att reparera och seriespelet är som bekant lång. Det är i slutspelet det gäller.

 

   

 

 
3

 
Många jämna matcher både i SSL och elitserien, en del går till sudden utan att avgöras, ska man då ta till straffar?


– Jag skulle gilla straffar! Vore roligt för både spelare och supportrar, tycker att alla matcher skall vinnas av något lag.
   


– Inom hockeyn har straffarna diskuterats då belackarna tycker att det är ett lotteri. Personligen så tycker jag att allt som kan höja spänningen för publiken är bra. Om det införs så kommer nog Runnestig ha mejlboxen fylld av skön erbjudande inför nästa säsong.
   – Nej, det tycker jag inte. Straffar är alldeles för orättvist. Har man spelat om poängen och det fortfarande är oavgjort, ska väl poängen också fördelas så.

   

 


Författare: Lina Engstrand