Tisdagspanelen, vecka 47 - Innebandy.se
2011-11-22 15:00

Tisdagspanelen, vecka 47

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan ett antal överraskande resultat.

 

 
1

 
Skräll i SSL: Caperiotäby - JIK, 4-14.

Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 


– Jönköping har trummat på bra och jag tycker inte det är någon större skräll. Siffrorna kanske blev lite väl stora men tittar man på skottstatistiken så kan man väl konstatera att en målvakt var bättre än den andra. Jönköping hade helt enkelt bättre flyt.
   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 


– Absolut var det en skräll. Caperioäby är i och för sig oberäkneliga, och bygger vidare på myten om sig själva. Jönköping är ett riktigt bra lag och inget ska förringa deras insats, men att ett lag som Caperiotäby förlorar de två sista perioderna med 1-13 mot en nykomling är inget annat än dåligt!
   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Jönköping har ju slagit flera förväntade topplag, så visst anade man deras kapacitet, men att fullständigt krossa Caperiotäby i sin hemmaarena - nej det trodde jag verkligen inte på förhand. Nu startade ju Caperiotäby med reservmålvakten Andreas Enström som knappt har stått en match, inte ens i DM. Det gjorde nog sitt, för landslagsmeriterade Daniel Ramsin byttes in. Johan Anderson är grymt viktig för sitt Jönköping och förtjänar en landslagschans.

   

 

 
2

 
Ny förlust för AIK i SSL i helgen, vad händer med det forna storlaget? 


– AIK har så pass rutinerat lag så de kommer komma igen. Uddamålsförluster och uddamålsvinster, det är små marginaler och efter lite julledighet är jag övertygad om att de kommer ge det lilla extra för att ta sig till slutspel.
   


– De har förlorat otroligt många bra spelare och också aviserat en generationsväxling. Ekonomin verkar heller inte ha funnits för att ersätta med likvärdiga spelare, och då är det inte mycket att välja på än att byta ut stjärnor mot yngre lovande spelare. Johan Bengtsson är bra, och skulle vara en viktig pjäs, men har tyvärr gått skadad hela säsongen. Kul dock att ”Fischer” är tillbaka!
   – Nu är det kanske inte tabelltrean Falun som AIK bör slå och det blev ändå jämnt i matchen in i det sista. AIK var ytterst nära att hinna ikapp, men matchen slutade 7-8. AIK har en tunn trupp redan från början med många orutinerade, unga nya killar. När det då är skador på flera viktiga spelare, blir det rejält kännbart. Mot Falun saknades åter igen landslagsets och AIK:s lagkapten Karl-Johan Nilsson (som har missat fyra matcher och blir borta till årsskiftet på grund av en knäoperation) och hans medverkan i AIK är ytterst viktig. Viktigt att komma ihåg är att det är ett nytt AIK, inte ett storlag med tanke på kompetens och rutin i truppen. Målet är inte längre SM-guld som det har varit i ett flertal säsonger. Det är att bygga nytt och genomföra en generationsväxling.

 

   

 

 
3

 
Miniskräll i elitserien: Pixbo Wallenstam - Huddinge, 6-7...


– Pixbo Wallenstam verkar svaga mentalt i avgörande situationer samtidigt som jag lägger stor vikt på tränarna. Svårt att uttala sig om hur de agerar men ett lag måste kunna lite på att tränarna drar sitt strå till stacken i avgörande situationer. Det finns tillräckligt med rutin i Pixbo Wallenstam för att kunna kamma hem segrar i sådana här matcher.
   


– Hur stor skräll det är vet jag faktiskt inte, men konstaterar att Pixbo Wallenstam verkar pendla rejält i sina insatser. Såg matchen mot Djurgården förra veckan och då blandade de också bra spel med att bitvis tappa alla linjer.
   – För mig var detta en hyfsat säker etta, speciellt när Pixbo Wallenstam hade hemmamatch. Men Huddinge har duktiga tjejer i Katta Ekstam, Åsa Tjusberg och Nadja Nielikäinen som håller uppe laget. Dessutom har man fått ett tillskott i målfarliga Malin Andréason som är utlånad till Huddinge från Djurgården på grund av hennes missnöje med för lite speltid. Både laget och Malin lär ha fått en nytändning av det. Sedan är det lite typiskt Pixbo Wallenstam att prestera aningen ojämnt, att kanske slappna av och tappa spelet mot på pappret sämre lag. Inte alltid, men det händer. Landslagsresverven Johanna Dahlin firade stora personliga triumfer och visade att hon vill med till VM ifall någon av de uttagna inte kan åka med.

   

 


Författare: Lina Engstrand