SSL-omgång med bottenmöte i fokus - Innebandy.se
2011-11-27 22:11

SSL-omgång med bottenmöte i fokus

Vändningar på flera håll och övertidssegrar i hälften av dagens matcher. Många viktiga matcher, men med ett bottenmöte i fokus där IK Sirius vann två viktiga poäng i bottenstriden.

Matchen mellan IK Sirius IBK och Hide-a-lite Mullsjö AIS var på förhand en oerhört viktig match med tanke på lagens utgångsläge i tabellen. Mullsjö fast på jumboplatsen var i desperat behov av en seger och matchen blev böljande från första sekund.

– Vi borde haft ledningen med några bollar efter första, menar Siriustränaren Victor Matsenius efter att den första perioden avslutats med ställningen 1–1.

I den andra perioden tog Mullsjö över matchen med 2-0 i andra.

– De tog över i andra då vi fick många utvisningar emot oss i andra, något jag inte tycker var helt rättvist, me vi gick ner oss, säger Matsenius.

Två snabba mål av John Barck och gästerna var ikapp. Hemmalaget tog time out och belönades bara sekunder senare med en straff. David Gillek missade den, men snart kunde laget ta ledningen i det efterföljande powerplay-spelet. Gästerna kontrade med en time out även dem, men det fick långt från det utfallet man hade önskat då Kim Ganevik istället satte 5-3 till Mullsjö.

– Vi sa då att vi skulle fortsätta spela, döda matchen genom att göra ett mål framåt och det fick vi. Men efter det tappade vi allt. Vi kände verkligen att vi var nära tre poäng och sedan släpper vi två skitmål, säger hemmalaget David Gillek.

IK Sirius har återigen anledning att fira. Foto: Bildbyrån

Sirius kvitterade med två sekunder kvar av matchen genom Johan SR Eriksson.

– Han gillar att göra mål i slutsekunder. Synd bara att vi inte kunde knyta ihop säcken tidigare i matchen, säger Matsenius.

I förlängningen var det inte mycket snack om saken. Sirius dominerade den fullständigt och kunde efter drygt två minuter sätta avgörandet genom Peter Berlin.

– De var spel i ett mål under förlängningen och jag tror inte ens att de var över halva planen. Det är dock inte så mycket som stämmer för oss och vi gjorde en ganska dålig match totalt. Däremot krigade vi och därför vi vann vi poängen till slut. Domarna släppte till nivån och därför blev det mycket kämpa och slita och där var vi vassare, däremot var vi mycket bättre mot Dalen borta senast, säger Matsenius.

För David Gillek och Mullsjö är det just nu en prekär tabellsituation som gäller.

– Vi gjorde en bra match i 59 minuter, sedan tappade vi allt. Vi tappar matchen helt enkelt även om jag tyckte att vi var det bättre laget fram till 5-3. Sedan vet jag inte vad vi gör, vi föll i alla fall ihop som ett korthus.  Tungt såklart, alla i laget var nästan chockade och väldigt besvikna, säger Gillek och fortsätter:

– Det är inte kul att läsa tabellen just nu, men det är långt kvar och vi kommer närmare segern. Vi är jävligt sugna på att vinna och i nästa match mot Tyresö Trollbacken krävs seger.  Det måste i stort sett bli vinst då vi inte kan ha för långt avstånd till de andra lagen då serien vänder.

***

I Umeå låg Storvreta under med 0-4, men vände och vann med 7-6 efter bland annat två självmål från hemmalaget. Det var oerhört besviket i City-lägret efter matchen. Avgörandet kom på ett självmål då bollen skulle ha spelats via Erik Nilssons vad och in i målet, något han själv dementerar.

– Jag var över en meter bakom deras forward som bollen tog på och in. Bollen rörde aldrig mig, säger Nilsson.

Storvreta behöll därmed serieledningen.

**

I mötet mellan fjolårets kvartsfinalmotståndare i Wallenstamhallen blev det spännande. Pixbo hade ledningen inför den tredje perioden, men Dalen kom tillbaka efter mål av Alexander Bodén och Robin Nilsberth. I förlängningen kunde storebror Bodén, Peder, sätta matchvinnande 3–2-målet. Lagets positiva trend blev dock kortvarig då vädergudarna gjorde att Umeålaget fastnade på Landvetter.

Författare: Lars Lindberg