2011-11-21 22:05

Pixbo bäst i väst

Warberg spelade ut Pixbo Wallenstam och gick mot en solklar seger. Men måndagens tv-match fick ett nytt ansikte och Pixbo vände 5-2 till 5-10! Warberg släppte på nytt in tvåsiffrigt hemma i Sparbankshallen.

När Warberg ledde med 5-2 i andra perioden spelade man verkligen bra och takterna från det senaste SM-slutspelet kändes igen. Hemmalaget hade bud även på 6-2 men i det skedet svarade Pixbomålvakten Jon Hedlund för en fenomenal räddning.

I stället för 6-2 kunde Pixbo reducera till 5-3 i det följande anfallet och matchbilden förändrades.

 

Peter Runnestig gjorde tre nya mål i måndagens bortamatch mot Warberg. Foto: Bildbyrån.


Warberg hade dock fortfarande i mitten av slutperioden en ledning. Men under de sista tio minuterna hade Isaac Rosén och Peter Runnestig stor show. Pixbomålen radades upp och Runnestigs 5-7 efter 15.17 var en läcker zorrodelikatess.

Till slut stod det 5-10 på resultattavlan. Warbergs andra tvåsiffriga förlust på hemmaplan den här hösten var ett faktum.

Genom åren har detta klassiska västkustmöte nu spelats 47 gånger. Det var dock första gången som ett av lagen lyckades göra tvåsiffrigt.

Måndagens match fullbordade den nionde SSL-omgången. Resultatet innebär att Pixbo klättrar en placering upp och är ny trea i tabellen. Warberg däremot trillade ner en placering och ligger numer åtta.


Författare: Daniel Karlsson