2011-11-05 21:43

Herr: Enström bäst i Sverige och tremålsskytt

Rasmus Enström spelade bara powerplay i gårdagens match mot Schweiz. Men när det idag var dags för reprisen på VM-finalen 2010, var Rasmus med från start och satte ett stort intryck på matchen.Rasmus Enström fick pris som matchens lirare i matchen mot Finland. Foto: Lars Lindberg.


Redan efter fem minuter öppnade Enström målskyttet i powerplay. Resterande av första perioden spelade han tillsammans med den nykomponerade kedjan även innehållande Joel Kanebjörk och lagkompisen Alexander Carlström. Enström noterades för tre mål i matchen. Men det var ingen tröst enligt honom.

– Det var surt att förlora den här matchen. Vi inledde bra och kontrollerade det hela, men sedan kom vi på efterkälken och det blev en halvjobbig start på andra, säger Enström.

Vid ställningen 1–5 tog Sverige time out och gick ned på två femmor. Rasmus och Jesper Berggren gick då in i Sveriges förstafemma för att återskapa succéfemman från Euro Floorball Tour i våras, även inkluderat Johan Samuelsson, Henrik Stenberg och Mattias Samuelsson. Och där trivdes Sveriges nya stjärnskott.

– Det är fyra bra spelare så det är kul att spela med dem. Sen gick vi ju ner på folk och det är alltid lättare att komma in i matcherna om man spelar varannat byte, säger Enström.

Publiken bjöds på stor innebandyunderhållning och Enström var minst sagt inblandad i dramatiken då han, som sagt, gjorde tre mål men även sköt stolpskottet som ledde fram till att Finland fick en 4–7-ledning.

– Det är små marginaler. Jag har ett skott i stolpen och sedan kommer han från utvisningsbåset och gör sjuan. Sedan har vi en hel del bra lägen på slutet och kunde lika gärna ha fått till lika.

Sverige förlorade även straffläggningen, men Enström satte sin straff – både under ordinarie tid och i straffläggningen.

Författare: Lars Lindberg