2011-11-04 17:11

Dam: Sverige slog Tjeckien

Det svenska damlandslaget inledde Euro Floorball Tour med en stabil seger mot Tjeckien med 3-0. I straffläggningen lyckades tjeckiskorna dock knipa åt sig en poäng.Svenskt tryck mot det tjeckiska målet, något som var signifikativt för matchen. Foto: Daniel Karlsson.


Förbundskapten Jan-Erik Vaaras landslagstjejer tog kommandot mot Tjeckien redan från första sekund. Men trots ett kraftigt svenskt spelövertag lyckades Tjeckien hålla undan och första perioden slutade 0-0. I den andra perioden lyckades Sverige dock få fart på målskyttet då Amanda Larsson gjorde två snabba mål på mindre än två minuter. Slutresultatet 3-0 fastställdes sedan av Malin Eriksson med knappt fyra minuter kvar av den andra perioden. Förbundskapten Jan-Erik Vaara sammanfattar lagets insats på följande sätt.

– Vi skapar mycket chanser på att återerövra bollen från tjeckiskorna och sen gå direkt på anfall. Det gör vi bra, men jag tycker att vi stressade lite i avslutningslägena. Vi hade många öppna mållägen som antingen deras målvakt räddade eller som vi missade. Så jag är nöjd med antalet målchanser, men inte hur vi förvaltade dem, säger Vaara.

Med en månad kvar till världsmästerskapet i Schweiz hårdnar kampen om platserna.

– Jag såg några positiva tecken idag från spelare som visar att de vill vara med i VM. Tyvärr var det för få spelare som visade det, säger Vaara.

– Hanna Pettersson gör en riktigt bra match. Jag tycker hon får en ganska svår match med en del returtagning, men hon visade att hon är mycket bra i närspelet så det var skönt att se, säger Vaara.

Förbundskaptenen menar också att det fanns ljusglimtar i samtliga lagdelar, men att kvaliteten skiftade från stund till stund. Imorgon väntar match mot Schweiz, ett lag som mycket väl kan stå som Sveriges semifinalmotståndare i VM nästa månad.

– Inför morgondagens match är det viktigt att få igång ett bra spel. Vi vill att schweizarna ska fortsätta att ha respekt för oss, och vi ska fortsätta ha respekt för dem.


Matchfakta

Tjeckien - Sverige 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Första perioden

Andra perioden
0-1 (23:41) Jenny Gustafsson (Therese Karlsson)
0-2 (25:36) Amanda Larsson (Anna Wijk)
0-3 (36:26) Malin Eriksson (Emelie Lindström)

Tredje perioden

Målskytt i straffläggningen
Hanka Lackova


Författare: Daniel Karlsson