Dam: Johanna Dahlin om landslagsdebuten - Innebandy.se
2011-11-04 20:12

Dam: Johanna Dahlin om landslagsdebuten

Damlandslagets debutant, Johanna Dahlin, spelade sin första match med det svenska damlandslaget under fredagen. Matchen mellan Sverige och Schweiz slutade som bekant med 3-0-seger för Sverige. innebandy.se fick en pratstund med Johanna efter matchen.Johanna Dahlin. Foto: Daniel Karlsson.


Hur kändes debuten?
– Det var väl okej, men ingen fullträff kanske. Jag vill kunna få ut mer av mitt passningsspel och mina offensiva kvaliteter som back. Vi släpper inte in något bakåt och vi skapar mycket framåt. Att vi inte sätter dit målen beror på lite tillfälligheter.

Du har varvat back- och forwardposition ett bra tag i ditt klubblag. Tror du att du bidrar med offensiva kvaliteter som back tack vare det?
– Jag känner att jag har fördel av att ha spelat forward. Det finns ju nackdelar också, men man hittar positionen ganska fort.

Hur kändes samspelet med lagkamraterna i matchen mot Schweiz?
– Vi har ju tränat lite ihop, men det är klart att det är en bit kvar. Det är skitkul och laget består av så duktiga spelare, så det är bara att köra på.

Du var inte rädd för att kliva in hårt i duellerna, är du en fysisk spelare?
– Ja, det är jag. Eftersom jag inte är så jättesnabb så måste jag spela lite fysiskt. Och jag gillar det. Jag är hyfsat stark i kroppen så det försöker jag dra nytta av.


Författare: Daniel Karlsson