Caperiotäby utspelat på hemmaplan - Innebandy.se
2011-11-20 21:31

Caperiotäby utspelat på hemmaplan

Caperiotäby har ångat på i Svenska Superligan och kört över så gott som allt motstånd, med endast svenska mästarna som undantag. Men på söndagen åkte laget på en präktig plump då skrällaget Jönköping tog med sig samtliga tre poäng från matchen.

För några veckor sedan skrällde Jönköping och vann stort i Sparbankshallen i Warberg.

Innebandy-Sverige chockades över nykomlingens försvarsspel och kontringsinnebandy och sedan kom skrällar mot AIK och IBK Dalen, men frågan är om inte den största skrällen kom idag. Inför omgången ledde Caperiotäby superligan och hade bara besegrats av svenska mästarna från Storvreta – som nu är nya serieledare – men idag fick laget en rejäl lektion i effektivitet av Jönköping som vann matchen med hela 14–4.

– Det är nästan så att vi inte trodde på det själva när vi såg resultatet efter matchen. Det ska inte gå att vinna med så stora siffror mot Täby borta tror man, men vi har något speciellt i laget, säger lagkaptenen Johan Anderson.

Jönköping hade en riktigt bra period under mittenperioden som laget vann med hela 7–1. Anderson själv stod för inte mindre än sex poäng i matchen, varav fem mål från den rutinerade skyttekungen.
 


Danne Bron-Sundbom och han Caperiotäby åkte på rejält med stryk hemma mot Jönköping på söndagen. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

 
– Det får man väl säga var okej. Vår femma producerar många mål och jobbar stenhårt bakåt. Att släppa in fyra mål mot Täby borta är det inte många som gör på en säsong. Vår målvakt Oliver Cedergren får fem av fem från mig. Vi sliter hårt för honom, men han ger förtroende bakifrån som är viktigt för oss, säger Anderson.

Jönköping gjorde 14 mål på 31 skott och släpper bara igenom 26 skott på mål i matchen. Effektiviteten var därför matchvinnande.

– Vi slet som jag vet inte vad. Att vi skulle sätta 14 bollar trodde garanterat ingen innan matchen, men vi var effektiva i powerplay då de blev frustrerade och drog på sig utvisningar och sen kontrade vi in många mål då vi fick flera öppna lägen i matchen som vi dessutom tog vara på.

Hemmalagets lagkapten, Danne Bron-Sundbom var mindre nöjd efter matchen.

– Vi tyckte att det skrivits lite om oss trots att vi var serieledare. Vi tänkte att det var dags att skapa lite rubriker på Täbyvis. Nej, men jag tror att de hade 30 skott och gjorde 14 mål. 50 procent av skotten gick in. Vi hade inte vår dag. Det är inte så himla roligt att bli förnedrade på hemmaplan på det här sättet, men Jönköping är ett bra lag. Vi var förvarnade, men gick i fällan ändå, säger Bron-Sundbom.

Trots att Caperiotäby i Bron-Sundboms ögon gör en direkt dålig match vill han inte ta bort förtjänsten från gästernas insats i segern.

– Vi mötte ett jättebra lag, Jönköping är jätteduktiga. Det var verkligen inte vår dag. Vi skjuter betydligt mer än dem, men de sätter 50 procent och det blir matchavgörande. På slutet när det blir som det blir, matchen ät tvärkörd så var det inte mycket hjärta från oss. Men Jönköping påminner lite om ett ungt Caperio/Råsunda som när vi kom upp i högsta ligan och krigade för varje millimeter. Det är inspirerande att se, även om man som idag var i laget som förlorade.

Var det någon som, trots förlusten, gjorde en bra match i Caperiotäby idag?
– Sargvakterna gjorde det bra idag. De ska ha en extra eloge. Det är larvigt när man torskar med tio bollar. Alla kunde ha gjort allt bättre.

Matchfakta

Författare: Lars Lindberg


Fotnot: Tidigare var Caperiotäbys största förlust 2-11 borta mot Warberg (2005/06) och flest antal insläppta mål 12 hemma mot Dalen samma säsong (6-12).
För Jönköping var tidigare största bortasegern i högsta serien 13-3 mot Christanstad (1990/91).