AIK utspelat i två perioder – nära drömvändning - Innebandy.se
2011-11-14 08:23

AIK utspelat i två perioder – nära drömvändning

För några säsonger sedan vände AIK ett 0-5-underläge till seger med 8-5 i det oerhört prestigefyllda derbyt mot Caperiotäby. I söndagens derby utklassade Täby lokalkonkurrenterna i två perioder – mycket tack vare en forward i sanslös form.

Patrik Hagberg skrev in sig i den numera berömda ”åttaklubben” under Euro Floorball Tour i Brno, Tjeckien. Det var i söndags. Idag, en vecka senare stod han för fem nya poäng i 8-6-segern över AIK och har därmed noterats för makalösa 13 poäng på två matcher.

– Det går bra nu. Jag spelade med Sundbom (Danne-Bron) och Mikael Karlsson. Jag hittade Micke bra och han mig, sedan gjorde Sundbom det riktigt bra. Han har ju varit skadad en del och sedan gick han in och stängde matchen i slutet, säger Patrik Hagberg.
 


Mikael Karlsson gjorde två mål när Caperiotäby vann mot AIK med 8-5. Foto: Bildbyrån.


Caperiotäby inledde matchen väldigt starkt och efter två perioder hade laget sprungit iväg till 7–0 mot värsta konkurrenten AIK.

– Vi ägde dem i två perioder. De hängde helt enkelt inte med och det var klasskillnad, säger Haberg.

Men inför den tredje perioden rasade allt för hemmalaget. AIK snackade ihop sig och kom ut som ett nytt lag.

– Vi trodde att det var klart efter två perioder. Har man 7-0 på hemmaplan inför sista så är det klart man tror att det ska vara klart. Men när de gjorde fem snabba så kom tanken tillbaka till när vi hade 5-0 och tappade till 5-8 mot dem, säger Hagberg.

Gästernas målvakt, Patrik Jansson, stod fram till 6-0-målet innan han gav upp och säger själv efter matchen att laget blev utmanövrerade på alla plan i de två första perioderna.

– Vi var inte där under de första två perioderna, men vi har många nya i laget och alla har inte ställts inför ett sådant här derby tidigare. Det är två antagonister som gillar att mötas, men som inte tycker om varandra lika mycket och det tjänade vi inte på idag, säger Jansson.

AIK drog på sig fyra utvisningar i de två första perioderna, varav en var på fem minuter. Vad som än hände, så coachade Täbys tränare Magnus Jäderlund laget till max. När lagen spelade fyra mot fyra tog Jäderlund ut målvakten och spelade fem mot fyra, när AIK hade chansen att spela powerplay tog Jäderlund ut målvakten och spelade 5 mot 5. Och hur man än spelade, så lyckades hemmalaget göra mål.

– Det är ett tecken på att vi inte var där. Det ska inte få hända att man går ut och blir utspelade när vi själva har powerplay, säger Jansson.Efter 6-0 klev Jansson av matchen och inför den tredje perioden snackade AIK ihop sig.

– Vi sa att vi var tvungna att spela för de svartgula färgerna och för klubbmärket. Det var en förnedring på väg att ske och då var det bara att visa hjärta i och med att matchen var på väg att fullständigt rasa oss ur händerna, säger Jansson.

Och gästerna fick utdelning direkt. Laget vände 0-7 till 5-7 på drygt fem minuter och helt plötsligt var det match igen. Men närmre än så kom aldrig AIK och Täby kunde till slut vinna matchen med 8-6.

– Vi lyckades inte riktigt, men vinner den sista perioden med 5-1 mot Täby och det får vi ta med oss, säger Jansson.

Caperiotäby är därmed återigen serieledare på samma poäng som tvåan Storvreta. Formstarke Patrik Hagberg har börjat klättra i poängligan, som nu återigen toppas av lagkamraten Rasmus Sundstedt, men Jansson hade ett ess i rockärmen, trots sex insläppta mål.

– Hagberg gjorde väl bara ass idag, men samtidigt brukar han inte göra mål på mig.

Författare: Lars Lindberg