2010-11-07 14:20

Två bra perioder räckte för U19-dam

Den svenska segern för U19-damerna mot Tjeckien i den sista matchen i Euro Floorball Tour satt långt inne, trots att det slut blev en 7-3-vinst. Sverige vann därmed EFT.

- Det var kanske vår sämsta match. På tre matcher gör vi en dålig period, och det är mellanperioden här, och det är nyttigt för oss att se att vi bli straffade för det eftersom vi förlorar den perioden, säger förbundskaptenen Marcus Holm.

Sverige var det klart bättre laget i den första perioden och 4-1-ledningen var till och med något i underkant. När sedan Moa Tschöp tryckte in 5-1 baka 14 sekunder in i den andra perioden såg det ut som att svenskorna skulle segla ifrån.

Men så blev det inte alls. Sverige förvandlades från ett aktivt och checkande lag till ett passivt lag som svarade för massor av misstag. Helt plötsligt tog allting väldigt lång tid för svenskorna.

- Det är ett nytt lag med många debutanter, och då får man räkna med en dålig period. Man ska inte acceptera det, men man kan förstå det, säger Holm.

Efter knappt tolv minuter tog Marcus Holm också en timeout.

Bara åtta sekunder efter timouten blev det mål - för Tjeckien. Och sedan kom också 3-5, och Tjeckien hade massor av energi.

- Det var en tillfällighet att de fick mål, men vi fick ingen effekt av timeouten. Vi ville att vi skulle spela ett rakare, enklare och mer moget spel. Vi ville tillbaka till grunderna, men det klarade vi inte av i den andra perioden.

Visserligen gjorde Sverige ett bra sistabyte i den andra perioden, men i den tredje öste Tjeckien på från start och hade kanonchanser att få in ytterligare någon reducering.

Men mitt i perioden, i samband med att Holm gick ner på två femmor, kom det förlösade 6-3-målet inslaget av Caroline Deutgen, hennes tredje fullträff i matchen. Därefter orkade inte Tjeckien komma tillbaka.

- Vi fick målet precis när vi gick ner på två femmor, så det fick effekt, säger Holm.

Julia Nordin skickade in 7-3 och femman med just Nordin, Deutgen och Cornelia Fjellstedt (tre assist) framför backarna Karin Nygren och Felicia Tiri var Sveriges matchvinnarvapen. Femman låg bakom fem av sju svenska mål.

- Det är kul inför VM för det är en ren 1993-femma. De spelar ett finurligt spel, säger Holm.
 


Julia Nordin kämpar med tjeckiskorna. Foto: Thomas Deutgen.


Sverige vann också den efterföljande straffläggningen efter att Karin Nygren och Caroline Deutgen satt sina försök. Sverige och Finland slutade därmed båda på sju poäng, men Sverige vann EFT i kraft av vinst i inbördes möten.

- Vi är ett stabilt lag bortsett från en period och vi spelar en positiv innebandy och vinner alla tre matcherna, summerar Marcus Holm.

 

Felicia Tiri spelade i Sveriges bästa femma. Foto: Thomas Deutgen.


Matchfakta

Tjeckien - Sverige 3-7 (1-4, 2-1, 0-2)

Första perioden
0-1 (3:11) Caroline Deutgen (Felicia Tiri)
1-1 (04:59) Adela Bocanova
1-2 (05:59) Karin Nygren (Cornelia Fjellstedt)
1-3 (08:32) Alexandra Högberg (Sandra Blomqvist)
1-4 (09:59) Carolina Deutgen (Cornelia Fjellstedt)

Andra perioden
1-5 (20:14) Moa Tschöp
2-5 (31:57) Adela Bocanova (Kristyna Backmaierova)
3-5 (35:57) Adela Bocanova (Zuzana Hubackova)

Tredje perioden
3-6 (49:00) Caroline Deutgen (Cornelia Fjellstedt)
3-7 (50:04) Julia Nordin (Karin Nygren)

Straffar
Mål Tjeckien: Magdalena Klimova
Mål Sverige: Karin Nygren, Caroline Deutgen  


Författare: Daniel Karlsson