2010-11-09 08:25

Nytt avtal utvecklar EFT vidare

Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien har kommit överens om ett nytt avtal gällande Euro Floorball Tour. En gemensam organisationskommitté ska arbeta för att alla matcher kommer att sändas åtminstone i webb-tv samt att en gemensam webbplats skapas.

För Sveriges del innebär det nya avtalet i framtiden fler hemmalandskamper under pågående säsong. Herrlandslaget spelar EFT hemma i november 2012 och damerna i november 2013. De senaste åren har EFT bara spelats i Sverige efter säsongen (april). Detta ger samtidigt möjlighet för de svenska U19-landslagen att visa upp sig på hemmaplan.
 
 

Euro Floorball Tour ska utvecklas. Foto: Klas Pettersson.

 
En gemensam organisationskommitté har tillsatts som fortsättningsvis skall hålla ihop arbetet. Denna EFT-grupp kommer att arbeta för att alla matcher i turneringen i framtiden åtminstone kommer att sändas via webben. Även en gemensam webbplats planeras.
 
Magnus Nilsson ansvarar för den svenska lansdalagsverksamheten:

– Nu finns förutsättningar till att utveckla konceptet vidare kring Euro Floorball Tour, turneringen med de allra bästa landslagen, och för både dagens och morgondagens stjärnor.

Han fortsätter:

–  Att samarbetet utvecklas mellan Finland, Schweiz, Tjeckien och Sverige är inte bara viktigt för EFT, utan också för utvecklingen i fler länder.
 

  
   Kommande arrangörer




Damer      



Herrar
   April 2011 Schweiz Sverige
   November 2011 Finland Tjeckien
   April 2012 Sverige Schweiz
   November 2012 Schweiz Sverige
   April 2013 Tjeckien Finland
   November 2013 Sverige Schweiz
   April 2014
 
Finland
 
Tjeckien
 

 
    Vid turneringarna i november kommer även
    respekteive U19-klass att spela.
 


Författare: Daniel Karlsson