2010-11-06 12:46

Nordin - från bänken till matchvinnare

Igår inledde hon på bänken, idag fanns hon med från start. Då tackade Julia Nordin för förtroendet genom att skjuta det matchvinnande 3-0-målet i U19-damernas segermatch mot Finland.

- Det var lite tur att den studsade in bakom mållinjen, men mål som mål. Jag fattade inte riktigt att den gick in först, säger Julia om sitt första mål i landslaget.

Nordins femma, med Felicia Tiri och Karin Nygren som backar samt Nordin, Amanda Öhman och Beatrice Lundberg som forwards gjorde två av tre svenska mål. Nordin hade också assist på Öhmans 1-0-mål.

- Jag och Öhman har spelat tillsammans från grunden i Dalen, och sedan har "Bea" kommit in bra och vi har bra snack, säger Nordin om samarbetet.

Och skönt att få vara med från start för din del?
- Det var kul att få vara med från start och att det gick helt okej tycker jag. Igår fick jag spela sista tio och då kom man kom aldrig riktigt in i matchen.

Hade ni i kedjan någon fördel av att ha vilat igår?
- Igår när vi kom in och fick spela tillsammans så kändes det piggt. Jag tycker att vi hade bra fart idag och vi hängde ju två av tre bollar, så kanske hade vi lite fördel.

 

Julia Nordin i kamp framför det finska målet. Foto: Thomas Deutgen.


Nordin tycker också att Sverige vann rättvist, trots att det bara blev en uddamålsvinst (3-2).

- Vi börjar bättre än dem och styr spelet, och sedan är det en match där vi krigar bra. Det är lite hawaii ibland, men jag tycker att vi ändå har hyfsad kontroll. Vi kunde väl ha satt dit några mer lägen och avgöra tidigare, men det var skönt att vi vann i alla fall, menar Julia.

Julia Nordin fanns inte med på breddlägret på Bosön, men fick ändå chansen i Euro Floorball Tour - något som givetvis överraskade henne.

- Det var faktiskt ganska överraskande, men bara roligt, säger Julia som trivs i blågult.

- Vi är ett härligt gäng, jag tycker det ser bra ut. Det är bra att vi har en jämn lägstanivå.

Läs mer om EFT: www.innebandy.se/eft   


Författare: Daniel Karlsson