2010-11-05 17:34

Historisk poäng för Tjeckien

Herrlandslagen i Sverige och Tjeckien hade mötts 26 gånger. Sverige hade 26 raka vinster. På fredagen bröt Tjeckien den sviten, även om det förstås kändes bittert för tjeckerna att släppa in 4-4 med bara tre sekunder kvar att spela.

När Sverige och Tjeckien möttes i Polish Open i september blev det svensk vinst med 13-5. Men i Euro Floorball Tour syntes det tydligt att Sverige skulle få jobba betydligt mer.

Tjeckien gick fram till 2-0 i första perioden. En klassisk kontring och ett mål i power play. Sverige reducerade i andra perioden men Tjeckien följde upp med en snabb replik.

– Spelmässigt sett är det inga större problem. Men vi måste ha större ödmjukhet inför vår uppgift. Det märktes redan i första perioden att allt inte riktigt stämde, summerar förbundskapten Kent Göransson efter matchen.

– Den där extraprocenten, killerinstinkten, är viktig att plocka fram.
 


Det var mycket kamp när Sverige och Tjeckien möttes i Euro Floorball Tour på fredagen. Foto: Klas Pettersson.

 
I  början av tredje perioden fick Sverige straff. Kim Nilsson stegade fram mot bollen men när han kom nära David Rytych fick han aldrig någon riktig träff på bollen.

Nilsson revanscherade sig dock när han reducerade till 3-4.

Sverige jagade en kvittering men fick Jim Canerstam utvisad. I slutminuterna tog man time out, plockade ut Peter Sjögren men det såg länge ut som att kvitteringen inte skulle komma. Men med matchklockan på 19.57 kunde Johan Samuelsson trycka in 4-4.

Den efterföljande straffläggningen vanns av Sverige. Största hjältarna i Sverige var där Viktor Klintsten som kom in och gjorde viktiga räddningar, samt Rasmus Sundstedt som gjorde Sveriges båda mål (det behövdes en extra, avgörande straffrunda).


Matchfakta

Sverige-Tjeckien 4-4 (0-2, 2-2, 2-0)

Första perioden
0-1 (6.26) Ales Zálesný (Tomás Chrápek)
0-2 (16.51) Radim Cepek (Milan Tomasik)

Andra perioden
1-2 (4.51) Johan Samuelsson (Jim Canerstam)
1-3 (6.16) Radek Sikora (Vojtech Skalík)
2-3 (11.13) Rasmus Enström  (Martin Östholm)
2-4 (14.12) Daniel Sebek (Tomás Sladký)

Tredje perioden
3-4 (2.54) Kim Nilsson
4-4 (9.57) Johan Samuelsson (Kim Nilsson)

Läs mer på innebandy.se/eft


Författare: Daniel Karlsson