2010-11-07 14:40

Femman som avgjorde

I U19-damernas sista match var det en femma som steg fram och gjorde fem av sju svenska mål.

Bäst var Caroline Deutgen som satte sina första landslagsmål. Hon sköt både 1-0 och 4-1 i den första perioden, och då hade klockan inte ens hunnit ticka upp till tio spelade minuter.

- Det kändes bra. Det var tredje matchen och det känns som man kommit in i det mer och mer. Sedan hade vi bytt lite i kedjorna och det bidrog också, förklarar Caroline framgången.

I den sista perioden fullbordade hon sitt hattrick när hon stänkte in 6-3-målet. Ett viktigt mål eftersom Tjeckien hade gjort en bra andraperiod och hade häng på svenskorna.

- Ja, det var viktigt för vi kom ner oss i andra, säger Caroline som tror att laget hade för många intryck och tankar att ta in.

- Vi kom in bra i första, men jag tror vi tänkte för mycket i andra och det var nog det som gjorde att vi fick lite problem.

Caroline Deutgen fick också chansen att slå en straff efter matchen, och hon satte den vilket gav Sverige segern i Euro Floorball Tour. 

- Det är klart man är lite nervös. Men jag hade redan tagit en straff som jag missat, så jag ville ha revansch och visste att jag skulle sätta den här. Och det gjorde jag.

Deutgens femma med Julia Nordin, Cornelia Fjellstedt, Karin Nygren och Felicia Tiri var matchens klart bästa och låg också bakom fem av sju mål framåt. Dessutom var det spelare i den femman som satte båda straffarna, dels Deutgen, dels Karin Nygren.

Spelarna var också inspirerade av damlandslagets förbundskapten Jan-Erik Vaara som under lördagen pratade med U19-damerna om vad de behöver jobba på.

- Det är klart man tog in mycket där. Man fick veta vad landslaget kollar på och man fick veta vad man ska jobba på för att nå hela vägen till damlandslaget, säger Caroline.

Den matchvinnande femman:


Karin Nygren


Felicia Tiri


Cornelia Fjellstedt


Caroline Deutgen


Julia Nordin

Samtliga foton: Thomas Deutgen.

Mer om EFT: www.innebandy.se/eft


Författare: Daniel Karlsson