2010-11-06 16:15

Damlandslaget mot svårlästa Finland

Finland är nästa motståndare för damlandslaget i EFT, och det är ett lag som är svårt att kartlägga enligt scoutingansvarige Gunnar Bonnedahl.

- De är svårlästa för inget anfall är det andra likt, de spelar alltid mycket på inspiration, säger Bonnedahl som såg 6-6-matchen mellan Finland och Tjeckien tillsammans med förbundskaptenen Jan-Erik Vaara under fredagen.

- Finland var inte jättebra då. Tjeckien hade en helt annan tydlighet i sitt spel, Finland levde på insperation. Men mot oss är de alltid inspirerade, så vi får se vad de går för ikväll, säger Bonnedahl.

Sverige inledde Euro Floorball Tour med att besegra Schweiz med 8-4 efter en klart godkänd insats.

- Vi vill att kvaliteten över lag ska bli bättre. Det var högt tempo mot Schweiz och vi kanske ska skruva ner det lite för att istället få upp kvaliteten i det vi gör. Men vi vill för den delen inte dra ner på inställningen och viljan, det var riktigt bra mot Schweiz.

Sverige gör några ändringar i uppställningen. Hanna Pettersson kommer in i mål istället för Malin Marklund, och man skapar en femma med fyra landslagsdebutanter (Jorunn Göransson, Emma Järlö, Amanda Larsson och Therese Strömberg).

- Då får vi se bättre vad de går för, motiverar Bonnedahl.

Matchstart är 19:00.

 

Jorunn Göransson får fortsatt förtroende mot Finland och fortsätter spela tillsammans med klubbkamraten Isabell Krantz. Foto: Thomas Deutgen.


Sveriges lag

Målvakter
Hanna Pettersson
(Malin Marklund)

Förstafemman
Sanna Scheer
Eva Didriksson
Karolina Widar
Emelie Lindström
Sara Kristoffersson

Andrafemman
Malin Eriksson
Lisah Samuelsson
Josefina Eiremo
Sara Stålberg
Therése Karlsson

Tredjefemman
Isabell Krantz
Jorunn Göransson
Emma Järlö
Amanda Larsson
Therese Strömberg

Bänken
Emelie Wibron
Elin Tjärnström
Cassandra Edberg

Ej ombytta
Jenny Gustavsson
Theres Persson

Följ matchen via webb-TV
Mer om EFT: www.innebandy.se/eft


Författare: Daniel Karlsson