2010-11-07 18:10

Box play-drottningen Eiremo

Damlandslaget fick spela massor av box play mot Tjeckien - och klarade av det galant. Tacka Josefina Eiremo för det.

Josefina Eiremo är Sveriges nyckelspelare i box play. Mot Tjeckien drog Sverige på sig sex utvisningar och Eiremo matchades friskt - och tackade för förtroendet genom att ligga bakom tre mål framåt i box play.

- Det är roligt. Man har allt att vinna i ett box play och när man får göra tre kassar också så får man extra vind i seglen, säger Josefina efter att ha levererat ett mål och två assist.

Och du gjorde ett solomål där du gick hela vägen själv?
- Det där var faktiskt en fint som jag tränat på. Jag använder den sällan men jag hade bestämt mig för att använda den idag, och sedan kom läget så det var roligt att den fungerande.

Men sex utvisningar mot er i en och samma match, har du varit med om det?
- Nej, verkligen inte, och fyra kommer i sista perioden också så det blev en konstig period, speciellt för dem som inte spelar box play. Och jag vet inte om jag höll med om alla utvisningar heller.

 

Josefina Eiremo, här mot Schweiz, var en av Sveriges bästa spelare i EFT. Foto: Thomas Deutgen.


Josefina Eiremo trivs i box play och att hon är så bra där grundar sig i två saker: konditionen och förmågan att läsa spelet.

Att spela box play jämfört med fem mot fem är jobbigt.

- Det beror på, men visst är det jobbigt eftersom man jobbar lågt hela tiden. Det är många ytor att täcka av, och sedan ska man både pressa och backa hem, säger Josefina som i en sekvens i matchen kämpade ensam mot tre tjeckiska spelare men som ändå fick ut bollen till box play-kamraten Cassandra Edberg.

- Jag har fått några SMS hemifrån från några som sett på TV som var imponerade eftersom jag hade tre spelare på mig. Jag vet inte vad jag ska säga, jag bara grävde och fick fram bollen.  

Du spelade alla tre matcher, men det syntes inga trötthetstecken?
- Jag vet inte vad jag ska säga, det känns bra. Jag känner mig i ganska bra form. Konditionen känns är bra just nu, och det visar mina värden också. Men det gäller att träna på fortsättningsvis också.

Det sägs att ni landslagsveteraner är duktiga på att hushålla och disponera er ork under en sådan här turnering medan debutanterna kör för fullt hela tiden, känner du igen dig i det?
- Jag har inte tänkt så mycket på det. Man kör sitt eget spel och jag har en spelstil som går ut på att springa väldigt mycket. Kommer man i något läge där det varit tufft ett tag så kanske man inte springer på en onödig boll, men inte att man ska ner i något viloläge. Vi för fullplanspress i vår femma i varje match så det är bara att köra på.

Sverige spelade helt okej i EFT. Josefina Eiremo var en av lagets bästa spelare sett över alla matcher, och mot Tjeckien lirade hon med Kais Mora-duon Therése Karlsson och Amanda Larsson.

- Det fungerade mycket bra och det märks att de spelar tillsammans i Mora, de hittar varandra riktigt bra, säger Josefina som var imponerad av alla nya spelare i landslaget.

- Jag måste säga att alla nya debutanter verkligen tagit för sig och gjort bra matcher.

Mer om EFT: www.innebandy.se/eft


Författare: Daniel Karlsson