2010-11-06 22:48

100 poäng av Karolina Widar

Den fjärde damlandslagsspelaren att spräcka 100-poängsplatån i den blåguladressen blev veteranen och lagkaptenen Karolina Widar.

När Karolina Widar slog in 1-0-målet i den första perioden mot Finland i Euro Floorball Tour i Tjeckien så innebar det hennes 99:e poäng i landslaget. Målet var dessutom snyggt.

- "Limpan" (Emelie Lindström) lade in bollen och jag slog in den med en enhandsbackhand. Jag gör en del backhandmål faktiskt, men inte så mycket med en hand, skrattar Widar.

Sedan den magiska hundrade poängen - med bara fyra sekunder kvar av matchen. Widar assisterade Emelie Lindström till 5-2 i tom bur.

- Det var på håret, det var bara några sekunder kvar när sista målet kom, säger Widar.

- Det kändes ganska bra att lägga ut bollen till "Limpan", hon brukar ju göra mål. Hon hann bli lite nervös, för hon var rädd att missa målet så att jag inte skulle få min hundrade poäng, skrattar Widar.

 

Karolina Widar tackar radarpartnern Emelie Lindström. Foto: Thomas Deutgen.


Förutom Widar så har även Hermine Dahlerus (126 poäng), Johanna Ekeroth (103) och Helena Lindberg (101) gjort över hundra poäng i damlandslaget (läs topplistan här). Och Emelie Lindström är på väg, 5-2-målet var hennes 97:e landslagspoäng.

- Vi kollade faktiskt på det innan. Hon får spräcka gränsen imorgon. Hon snittar ju två poäng per match, så det ordnar sig nog, säger Widar.

Det spekulerades i att Karolina Widar skulle lägga landslagskarriären bakom sig efter VM-guldet på hemmaplan i Västerås förra vintern, men några sådana planer finns inte.

- Så länge jag kör på och tränar bra så känns det som att jag vill vara med i landslaget, säger Widar som nu får sikta vidare mot 200 poäng.

- Ja, spelarna skämtade om det, men nja, vi får se (haha).

I övrigt var Widar imponerad av Finland. 

- Absolut, framförallt att de orkar. När det blir 3-0 så brukar de tappa och det brukar rinna på för oss, de brukar säcka ihop, men nu spelade de i 60 minuter och tycker jag inte att de har fixat mot oss innan. Vi fick kämpa för våra poäng.

Nio spelare är kvar i truppen sedan VM, hur är dagens landslag jämfört med det som spelade VM?
- Det är svårt att säga. Det finns ingen chans att spela ihop sig, men de som kommit in är bra i gruppen och bidrar med fart i spelet. De är inte nervösa utan går bara in och kör.

En del kritiker säger ju att man kan åka med ett b-landslag och vinna en sådan här turneringen, men så enkelt är det inte?
- Du ser hur det ser ut nu, det är tight. Tjeckien är med också och har spelat oavgjort i båda sina matcher och vi har fått spela i 60 minuter för att kunna vinna våra matcher. De andra lagen stör oss mer än de brukar. De har höjt sig lite, samtidigt ska man komma ihåg att vi har många nya spelare.

Mer om EFT: www.innebandy.se/eft


Författare: Daniel Karlsson