2009-11-02 08:29

Västerås har problem

Västerås var enda laget som spelade två SSL-matcher i helgen – och det slutade med två klara förluster och nu är västmanlänningarna sist i tabellen.


Christian Mattssons Västerås är sist i tabellen.
Foto: Kenneth Strignérus
.

Först blev det förlust med 10-4 på bortaplan mot Falun och sedan bakslag på hemmaplan där gästande serieledarna AIK kunde vinna med 6-2. Västerås har bara vunnit en av nio matcher i serien.

– Vi får ta nya tag. Det är inte de här matcherna vi ska vinna. Nu har vi Järfälla och Sirius. De matcherna ska vi bara vinna, sade Västerås forward Alexander Carlström till vlt.se efter nederlagen.

Laget som befann sig på sistaplatsen inför helgen var Järfälla, men i helgen kom lagets första seger i serien. Umeå City besegrades med 7-5 på hemmaplan och Järfälla gick därmed upp på fem poäng och en tolfteplats i serien.

Umeå City är näst sist i tabellen och extra salt i såren är att forwarden Mattias Mattsson lämnar för spel i Norge.

– Nu handlar det ju om att vi ska försöka hålla oss kvar, säger Umeå City-tränaren Patrik Eklund till folkbladet.nu.

I toppen av tabellen vann alltså AIK mot Västerås. Caperiotäby lyckades vinna med 5-2 borta mot Dalen efter en fin målvaktsinsats av landslagsmannen Daniel Ramsin. Täbylaget vann med 5-2.

Däremot förlorade Warberg på nytt. Hallänningarna tappade ledning mot Pixbo på hemmaplan och förlorade med 8-7 efter övertid.

– Det är surt. Vi brukar vara starka här hemma. Nu får vi ta och ladda batterierna under landslagsuppehållet, sade backen Jimmy Lindblom till hn.se.

Helsingborg fortsätter att gå bra. Den här gången slogs formstarka Balrog tillbaka med 8-5 efter att skåningarna vänt ett 4-3-underläge och vunnit sista perioden med 5-1. I Helsingborg, som nu har fem segrar på de sex senaste, svarade förstafemman för alla åtta mål och bäst var Alexander Nede med ett hattrick.

– Jag tycker det är spelarnas attityd som låg bakom vändningen, sade Helsingborgs tränare Mikael Karlberg till hd.se.

SSL i helgen:
Falun - Västerås 10-4
Järfälla - Umeå City 7-5
Helsingborg - Balrog 8-5
Warberg – Pixbo 7-8 (sd)
Dalen - Caperiotäby 2-5
Västerås - AIK 2-6


Författare: Jonas Gustavsson