Världsmästarna nollade - Innebandy.se
2009-11-07 12:33

Världsmästarna nollade

Schweiz är regerande världsmästare för U19-damer. Men den meriten räckte inte långt mot Sverige i Euro Floorball Tour.

Sverige spelade ut stora delar av sitt register och vann med förkrossande 15-0.

Det dröjde fem minuter in i den första perioden innan det lossnade, men då lossnade det ordentligt. Tre mål på en minut av tre olika femmor inledde målkavalkaden och sedan rann det bara på.

– Jag är helnöjd. Vi jobbar med försvarsspelet och släpper inte in några mål. Vi slappnade aldrig av och det ska tjejerna ha beröm för, säger förbundskaptenen Marcus Holm.

Det vimlade av snygga mål i matchen. Inte minst klapp-klapp-spelet mellan Julia Persson, Anna Torstensson och Emelie Marklund som ledde fram till 14-0 i den sista perioden. Bästa målskytt för dagen var Sofia Atterfors med tre fullträffar, medan Natalie Hansson, Frida Norström och Iza Rydfjäll gjorde två mål vardera.

Passningsspelet var långa stunder briljant.

– Vi jobbade på anfallsspelet förra träningen och tjejerna snappade upp det snabbt, säger Holm. 

 

Det blev mycket svenskt jubel mot Schweiz. Foto: Jonas Gustavsson.


Inte minst truppens yngsta spelare Anna Torstensson var en av matchens stora profiler. Förutom fyra assist och titeln som matchens lirare satte hon läckert en av straffarna i straffläggningen.

Men trots Torstenssons straffmål så förlorade Sverige straffläggningen igen, precis som mot Tjeckien under fredagen.

– Nu gjorde vi alla fall ett mål. Vi har egentligen mer tekniska spelare och de andra länderna har stor respekt för oss, men just i straffläggningen är vi lite svagare men vi jobbar på olika sätt på att få självförtroende att slå straffar.

Elin Jonsson fick chansen i mål och höll alltså nollan. Hon hade dock lite att göra, och den enda riktigt farliga chansen som Schweiz skapade kom först i mitten av den sista perioden genom ett stolpskott.

Schweiz var bleka.

– Det är lite lurigt. Vi brukar vinna här i turneringarna men de fokuserar på VM och då blir de ett helt nytt lag. Men de var förvånansvärt bleka nu, vi hade förväntat oss mer även om vi gör dem dåliga, säger Marcus Holm.

Sverige, som nu har 28-1 i målskillnad på sina två matcher, hade ändrat i alla femmor efter inledningsmatchen mot Tjeckien. I den tredje perioden gjorde Marcus Holm ytterligare förändringar då Alexandra Högberg, Emelie Marklund och Anna Jönsson fick komma in från bänken medan Ida Linné, Frida Norström och Iza Rydfjäll fick vila.

Marcus Holm var nöjd med de nya formationerna.

– Det är jag även om man alltid vill se spelarna mer.

Sverige – Schweiz 15-0 (komplett statistik)

Mål Sverige: Sofia Atterfors 3, Natalie Hansson 2, Frida Norström 2, Iza Rydfjäll 2, Andrea Gidlund, Therese Karlsson, Cassandra Edberg, Julia Persson, Amanda Wall, Emelie Marklund


Författare: Jonas Gustavsson