2009-11-06 13:22

VM-uppladdning inleds mot Tjeckien

Damlandslaget har siktet inställt mot VM i Västerås. Nu är det genrep i form av Euro Floorball Tour i Finland och första motståndare blir Tjeckien.

U19-damlandslaget har redan lett vägen genom att besegra Tjeckien med 13-1, och nu är det dags för damerna att ta sig an samma motståndare.

– Tjeckien har det varit tuffa matcher mot de senaste gångerna och det kommer krävas en hel del kamp. Vi måste våga ta smällar för att vinna en sådan här match, här går inte att finlira och tro att vi vinner enkelt. Vi måste våga och vilja ta kampen, säger matchcoachen Martin Olofsson.

Sandra Fredriksson får chansen i mål.

– Vi vill se spelare i olika sammanhang mot olika motståndare, motiverar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara valet av målvakt.

– Det handlar inte om vem som är i bäst form eller vem som varit bäst på träning av henne och Hanna Pettersson, utan detta är en slags strategi, att testa olika spelare mot olika motståndare.

17-åringen Emelie Wibron får starta och bildar backpar med Iksukollegan Malin Eriksson och i den femman finns totalt tre Iksuspelare. Det är bland annat för att skapa en trygghet.

– Ja, och det brukar vara så att debutanterna får gå direkt in i hetluften så att det inte bygger på sig några tvivel. De ska in i hetluften direkt så att de kan skaka av sig allt som är nytt, säger Vaara. 

 

Elin Reinestrand missade träningslägret på Gotland i augusti men är nu med igen och startar mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån.


Så här ställer Sverige upp:

Målvakter
Sandra Fredriksson
(Hanna Pettersson)

Förstafemman:
Lisah Samuelsson
Anna Renström
Anna Wijk
Emelie Lindström
Hermine Dahlerus

Andrafemman:
Elin Reinestrand
Isabell Krantz
Karolina Widar
Sanna Tuominen
Viktoria Wikström

Tredjefemman:
Emelie Wibron
Malin Eriksson
Josefina Eiremo
Sara Kristoffersson
Elin Tjärnström

Bänken:
Ina Rhöös
Helga Karlsson
Malin Dalbjer

Läktaren:
Sara Bergström
Frida Stenvall


Författare: Jonas Gustavsson