2009-11-15 10:25

VM-truppen släpps på måndag

På måndag offentliggör förbundskaptenen Jan-Erik Vaara VM-truppen till VM i Västerås i TV 4 Sports sändning från SSL-matchen mellan Umeå City och Dalen.


MÅNDAG 16 NOVEMBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
UMEÅ CITY
-
DALEN

Stommen till VM-truppen spelade Euro Floorball Tour förra helgen. I den truppen fanns 22 spelare, till VM får man bara ta med sig 20 spelare.

Först och främst ska två spelare kapas från EFT-truppen, men det kan också bli någon ytterligare förändring.

– Vi är tillfreds med de spelarna som var med i EFT-truppen förra helgen, samtliga kan gå med hedern i behåll, säger Jan-Erik Vaara.

– Sakta men säkert spetsar vi till truppen och det finns inte så mycket mer att säga om det. Det är en process som har pågått under en längre tid och nu avslutas den i och med det sista urvalet.  

 

Jan-Erik Vaara presenterar VM-truppen i TV 4 Sport måndagen den 16 november klockan 19:00.


Även om Jan-Erik Vaara tvingas ta ut en mindre trupp så håller han med om att det på sätt och vis är en angenäm uppgift eftersom det finns så många bra spelare.

– Det tycker jag. Urvalet är större än senaste VM och jag kan tycka att den här truppen är den bästa truppen som någonsin tagits ut utifrån de egenskaper som landslagsspelare behöver ha. Det är den bästa truppen som jag har ställt på benen, menar Vaara.

VM-truppen släpps i TV 4 Sports sändning måndagen den 16 november. Införsnacket i studion kommer att vara fokuserat på VM och förbundskaptenen Jan-Erik Vaara och någon landslagsspelare kommer att finnas på plats.

VM-guide på innebandy.se
Säsongens TV-matcher


Författare: Jonas Gustavsson