Tvåsiffrigt mot Tjeckien - Innebandy.se
2009-11-06 11:55

Tvåsiffrigt mot Tjeckien

Det svenska U19-damlandslaget hade inga problem med att besegra Tjeckien i öppningsmatchen i Euro Floorball Tour. Segersiffrorna skrevs till 13-1.

Tjeckien testade den svenska målvakten Pauline Karlsson i de första bytena, men Sverige åt sig snabbt in i matchen och efter att Frida Norström öppnat målskyttet fram till 1-0 i numerärt överläge efter knappt nio minuter, så började den svenska maskinen rulla igång.

Efter den första perioden – och efter tre mål av Iza Rydfjäll – var ställningen 5-0 och matchen nära nog avgjord.

I den andra perioden reducerade Tjeckien till 1-6 via en straff, men efter det höll Pauline Karlsson och Sverige tätt, och segern rann iväg till imponerande 13-1. Noterbart är att 13 av Sveriges 16 startande spelare var debutanter.

– Vi är jättenöjda i och med att vi har så många debutanter. Vi har haft två träningar och haft mest fokus på det defensiva, och vi släpper in ett mål som inte är ett spelmål så vi är nöjda, säger förbundskaptenen Marcus Holm.

– Vi var heta, så enkelt är det. 

 

Svenskt jubel mot Tjeckien. Foto: Jonas Gustavsson.


Sverige var bättre på allt. Framförallt sög man upp alla andrabollar som tjeckiskorna slog bort eller tappade, och man var överlägsna i det fysiska spelet. Och defensiven var, precis som resultatet antyder, i det närmaste prickfri.

– Efter VM där vi tappade guldet har vi pratat om att bli bättre defensivt, och därför är det roligt att det blir så här, menar Holm.

Samtliga mål i matchen kom från forwards.

– Vi har jättebra backar men det man kan säga generellt sett är att vi inte har några skyttar och det är en brist. Vi vill att de ska ta fler avslut, säger Holm.

– Men vi för statistik på vilka som tar avslut och inför sista perioden var det bara Melinda Folmerz som inte tagit något, och i sista tog hon två så alla spelarna tog minst ett avslut.

Sverige rullade runt på tre femmor i hela matchen. Bänkspelarna Therese Karlsson och Cassandra Edberg fick spela i Sveriges två power play i den första perioden, men vilade resterande tid.

Julia Persson inledde på bänken, men spelade back i andra perioden och forward i sista perioden. Hon ersatte Jenny Gustafsson.

– Ja, och det var tanken från början att Julia Persson skulle komma in tidigt. Jenny Gustafsson gjorde det jättebra i den första, men vi vet var vi ha henne och ville testa Julia.

Sverige – Tjeckien 13-1 (komplett statistik) 

Mål Sverige: Iza Rydfjäll 3, Frida Norström 2, Anna Torstensson 2, Natalie Hansson 2, Andrea Gidlund, Ida Linné, Sofia Atterfors, Emelie Marklund

Iza slog till tre gånger om
Straffar är inte Sveriges grej


Författare: Jonas Gustavsson