Två rivaler drabbar samman - Innebandy.se
2009-11-02 08:30

Två rivaler drabbar samman

Det brukar bli heta och intensiva möten mellan Balrog och Rönnby, och när de två lagen drabbar samman i säsongens fjärde TV-match talar allt för att det blir så igen.


MÅNDAG 2 NOVEMBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
BALROG
-
RÖNNBY

Båda lagen jagar toppformen och en högre tabellplacering.

Rönnby lär säkerligen också vara revanschsugna efter förlusten i vårens semifinal, där Balrog vann med 2-0 i matcher och sedermera kunde vinna SM-finalen mot Falun.

Läget inför matchen

Magnus Eriksson, tränare, Balrog

Vad säger du om Balrogs säsongsstart?
– Den är väl lite som man trodde att den kunde bli. Vi har en tunn trupp som inte klarar av för mycket skador och sjukdomar och där någonstans har vi varit i inledningen. Förra helgen hade vi tre spelare borta till exempel. Att vi skulle förlora borta mot Endre var kanske något vi inte räknat med, men vi brukar alltid ha svårt där. Vissa lag har man lite svårare mot.

Kan ni vinna SM-guld igen med tanke på den tunna truppen?
– Vi jobbar hela tiden på att leta nya tjejer. Vi har inte lagt av bara för att vi inte hade full trupp när säsongen började. Vi pratar med spelare som spelat i Balrog tidigare och de som slutade spela efter fjolårssäsongen. Det blir väldigt svårt att återupprepa någonting om man är 15 stycken för då är man sårbara. Vi behöver få in två eller tre tjejer till för att vi ska kunna fullfölja säsongen tränings- och spelmässigt.

Men ni har en fantastisk spets, det är viktigt?
– Det är jätteviktigt, absolut. Vi har väl kanske en lite bredare spets än de flesta andra lagen i Elitserien. Många lag har kanske två eller tre spelare som höjer sig över mängden, vi har fem eller sex, och det kan också fälla ett avgörande längre fram.

Ni vann alla fyra matcher mot Rönnby ifjol, är det ett lag som passar er?
– Fast innan det har vi både vunnit och förlorat mot dem, det brukar handla om hemma- och bortaplan. Jag kan inte tycka att Rönnby passar oss så bra. Matcherna mellan oss brukar vara hårda och tuffa matcher, och det blir lite av en derbykaraktär i dem faktiskt.

Vad blir viktigast för er mot Rönnby?
– Det viktigaste för oss är att vi spelar vårt eget spel som vi vet att vi kan. Det som också kommer att avgöra är det laget som är hungrigast, för det är två lag som är jämna. Det lag som vill mest och offrar sig mest kommer också att vinna matchen.

Hur tror du att matchen kommer att se ut?
– Hemma brukar vi föra spelet lite grand, när Rönnby spelar hemma brukar de föra spelet. Vi ska försöka spela vår innebandy och försöka ha roligt och leverera. Vi kommer kanske ha lite mer boll, men å andra sidan så kommer de vända spelet så fort de får chansen. 

 

Malin Hansen, Rönnby, vs Emelie Lindström, Balrog, i vårens SM-semifinal - nu väntar en ny batalj. Foto: Kenneth Strignérus.


Johan Kökeritz, tränare, Rönnby

Vad säger du om Rönnbys säsongsstart?
– Vi har haft rätt svårt att hitta samspelta formationer, det är ett problem, och det har påverkat vårt spel. Vi är inte samspelta helt enkelt, vi är inte överens vad vi ska göra. Vi ska fortsätta prova oss fram för att hitta rätt konstellationer. Det finns ingen annan lösning.

Ingen vinst på tre raka matcher, hur är formen?
– Vi är inte i form alls. Men vi jobbar på det.

Vad är det som inte stämmer?
– De framträdande spelarna är ur form. De spelarna som är med i eller på gränsen till landslaget har i de senaste matcherna inte haft den offensiva form som behövs. Vi är faktiskt nere i en djup formsvacka just nu.

Innan säsongen meddelades att du skulle rulla runt på alla spelare under säsongen för att sedan matcha hårdare i slutspelet, gäller det fortfarande?
– Ja, så är det. Vi använder hela truppen, det är inget snack om saken, men däremot har vi målsättningen mot Balrog och Iksu att gå med det bästa vi har. Vi toppar laget i just de matcherna.

Så matchen mot Balrog är extra viktig?
– Vi har lagt upp säsongen så att det är två möten som betyder något, och det är matcherna mot Balrog och Iksu och Balrog är nummer ett. Det finns inget lag vi hellre vill slå än Balrog, det här har vi fokuserat på länge och att det är en TV-match ger bara lite extra krydda. Vi vann ingen av de fyra matcherna mot Balrog ifjol och det ska inte bli en femte förlust, så är det bara.

Ni fick stryk med 2-0 i matcher av Balrog i vårens semifinal, vad kommer du ihåg från det?
– Den semifinalen kännetecknar ungefär det vi känner i vår formsvacka nu, att vi inte har någon målskytt. Vi har ingen som vill göra mål. Vi har värvat lite folk och fått tillbaka folk från skador, så vi har målskyttar i truppen men de har inte riktigt hittat timingen ännu. Det var det som skilde i semifinalen, Balrog gjorde mål och det gjorde inte vi. Men lagen var spelmässigt jämna.

Ni har värvat Moa Schilström, Dalen, och fått tillbaka Sanna Tuominen från skada, är det målskyttarna som ni saknade i våras?
– Ja, det är det absolut.

Är det målskyttet du kommer att trycka på inför matchen mot Balrog alltså?
– För Rönnbys del gäller det att sätta försvarsspelet, vi ska inte släppa in mer än två eller tre mål. Vi ska göra ett mål mer än motståndarna, det är det enda det handlar om. Vi kunde ha vunnit både mot Mora och Falun men vi utnyttjade inte våra mållägen, det måste vi göra nu.

Någon risk för TV-frossa?
– Nej, inte alls, vi ser fram emot det här. Vi ser fram att spela inför TV-kamerorna. Det kan till och med vara en fördel eftersom alla kommer skärpa till sig och de äldre spelarna, som kanske har svårt att tända till i serielunken, ser det här som något spännande. Det här är en chans för oss att tända till, vi kommer att vara supertaggade.

---

Svenska Spels odds:
1 1,80
X 3,40
2 2,50

Landslagsstjärnorna mot varandra
Målvaktsduellen
Vaara med i TV-rutan
Säsongens TV-matcher


Författare: Jonas Gustavsson