2009-11-08 06:46

Tuffaste testet till sist

Det svenska U19-damlandslaget har kört över motståndet i Euro Floorball Tour. Den sista uppgiften väntas dock bli den tuffaste – nämligen värdnationen Finland.

– Vi hoppas att det här ska bli det stora testet. Givetvis siktar vi mot den tredje raka segern, säger assisterande förbundskaptenen Thomas Eriksson.

Sverige har målskillnaden 28-1 på två matcher mot Tjeckien och Schweiz och har varit överlägsna. Under träningar har man först och främst fokuserat på försvarsspelet – men nu också börjat titta på anfallsspelet.

– Jag skulle vilja säga att vi är mest nöjda med anfallsspelet trots att vi inte släppt in ett enda spelmål på två matcher. Vi tycker att vi har fått ihop hela bilden där vi vill ha bolltempo, vi vill ha hot när vi fått upp tempo och vi vill ha folk på mål när vi tar avslut, säger Eriksson.

– Vi kan bli ännu mer aggressiva i offensiven, vi är redan bra i aggressiviteten i försvaret.

Överlägsenheten kan dock ha sitt pris i form av ett övermod inför VM i Tjeckien i maj.

– Det kanske inte är någon fördel att vara så här bra utan vi skulle vilja ha en tuff match mot Finland dels utvecklings- och utbildningsmässigt, men också för att vi inte ska känna det här övermodet och tro att allt är klart, menar Thomas Eriksson som dock inte ser någon stor fara i att Sverige skulle börja sväva på några moln.

– Med tanke på att vi inte är regerande världsmästare så har vi en morot i VM som bör överskrida övermod. Den fällan tror jag inte att vi ska behöva falla in i.

Det blir några förändringar i truppen till matchen mot Finland. Josefin Wallin Börjesson får chansen i mål. Bland de startande är det bara en spelarförändring – Sara Svensson går in istället för Andrea Gidlund som börjar på bänken. För att göra plats för Svensson på backplats flyttas Ida Linné upp i banan.

Förutom Gidlund får Emelie Marklund och Alexandra Högberg återigen börja på bänken, precis som mot Schweiz. 

 

Cassandra Edberg, Amanda Wall, Sofia Atterfors och Jenny Gustafsson är redo att ta sig an Finland. Foto: Jonas Gustavsson.


Så här ställer Sverige upp:

Målvakter
Josefin Wallin Börjesson
(Pauline Karlsson)

Förstafemman
Cassandra Edberg
Johanna Holmbom
Julia Persson
Amanda Wall
Therese Karlsson

Andrafemman
Jenny Gustafsson
Lisa Haglund
Ida Linné
Anna Torstensson
Iza Rydfjäll

Tredjefemman
Melinda Folmerz
Sara Svensson
Frida Norström
Natalie Hansson
Sofia Atterfors

På bänken
Alexandra Högberg
Andrea Gidlund
Emelie Marklund

Ej ombytta
Elin Jonsson
Petra Hansson
Anna Jönsson


Författare: Jonas Gustavsson