2009-11-06 18:15

Tjärnström drog igång Sverige

Elin Tjärnström kontrade ursnyggt in 3-1 mot Tjeckien och blev också välförtjänt utsedd till Sveriges bästa spelare i matchen.

Tjärnströms 3-1-mål kom i numerärt underläge i början av den andra perioden, strax efter att kedjekamraten Josefina Eiremo gjort 2-1 i samma numerära underläge.

Anna Wijk lobbade upp bollen till Tjärnström som trängde undan sin back och gick rakt på mål.

– Jag fick bollen ungefär på mittplan och sedan bröt jag förbi min back och gick in på mål och lade in bollen med en backhand. Jag chansade på att målvakten skulle lämna ena stolpen och jag hade hög fart och då det gick vägen, berättar Tjärnström om sitt mål som slogs in med enhandsfattning.

Sveriges spel i numerärt underläge – med Elin Tjärnström som en av grundbultarna – imponerade i matchen och man kontrade till sig flera vassa chanser.

– Det var riktigt skönt, de pressade på en del men då fick vi ytorna och de utnyttjade vi, säger Tjärnström och håller med om att 2-1- och 3-1-målet fick igång Sverige.

– Det gjorde att vi kunde slappna av och spela ut.

Elin Tjärnström, som utsågs till Sveriges bästa spelare i matchen, tryckte in ytterligare ett mål fram till 5-1 och var inblandad i förarbetet till Josefina Eiremos 6-1 som krigades in framför Tjeckiens mål.

Att få spela fysiskt och använda kroppen är något som passar Tjärnström.

– Det passar mig jättebra när man får använda kroppen och gå in och kriga. Det är skönt att trycka in de där skitmålen för det brukar bli jobbigt för motståndarna, berättar Elin.

Ni spelade 3-3 mot Tjeckien senast men vann med 12-1 nu, vad är skillnaden?
– Den 3-3-matchen hade vi vunnit om vi satt chanserna. Den här gången satte vi våra lägen och då vinner vi.

Numerärt underläge tände Sverige


Författare: Jonas Gustavsson