Tillbaka i Sverige igen - Innebandy.se
2009-11-12 08:05

Tillbaka i Sverige igen

Pixbo Wallenstams forward Petra Weiss är en av lagets mest rutinerade spelare trots hennes ringa ålder. Hon har spelat i flera elitklubbar och blivit utsedd till Norges bästa spelare två gånger om.

Du är tillbaka i Sverige och Elitserien, spelandes i Pixbo. Hur kommer det sig att du hamnade där?
- Jag ville testa hur bra jag kan bli som spelare i Sverige och ville då bo nära Oslo där jag har många kompisar. Sedan kände jag Kristina Landgren sedan tidigare, så jag ringde henne och frågade om jag var välkommen. Jag hade säkert bott kvar i Norge om det inte hade varit för innebandyns skull.

Innan spelade du i norska Tunet och blivit utsedd till årets spelare. Hur bra är egentligen norsk innebandy?
- De två-tre bästa lagen i Norge är i ungefär samma nivå som division 1-lagen i Sverige och resten skulle nog hålla till i botten av division 2.

Du har tidigare representerat Balrog i Elitserien. Varför blev det inte Balrog igen?
- Jag ville inte till Stockholm och Balrog har haft problem att få ihop spelare. Där kanske jag inte hade fått lika mycket speltid heller.

Det känns som om du har varit med i innebandyns finrum i många år, men du är trots allt bara 23 år. Vad har du kvar att uppnå inom innebandyn?
- Jag tar denna säsong först och försöker göra så bra ifrån mig som möjligt. Det är klart, eftersom jag har vunnit NM-guld skulle jag gärna vilja vinna SM-guld också. Jag spelar ju för att vinna.

Du har spelat i U19-landslaget men inte i A-landslaget. Vad behöver du utveckla för att nå dit?
- Det är mycket som behöver förbättras, men absolut fysiken. Generellt är konkurrensen tuffare nu än den var för några år sedan. Men ingenting är omöjligt om man verkligen vill uppnå något.

 

Petra Weiss i U19-landslaget. Arkivfoto: Bildbyrån.


Det är tyst om Pixbo i år. Smyger ni i vassen?
- Vi har många nya, unga spelare och vi ska först och främst ta oss till slutspel. Vi borde klara en slutspelsplats med det spel vi har. Vi har gjort för lite mål, men efter jul ansluter Johanna Dahlin och vi får då en bra förstärkning på forwardssidan.

Ni är några rutinerade i truppen, blandat med många yngre spelare. Är det svårt att få en bra sammanhållning?
- På träningarna fungerar det bra, men på fritiden umgås ofta de äldre med varandra och de yngre håller ihop. Det blir automatiskt så eftersom man har mer gemensamt med personer i samma ålder. I början märktes åldersskillnaden mer, men nu har det blivit bättre.

Jan-Inge Forsberg är en stor innebandyprofil. Hur är det att tränas av honom?
- Jag visste inte vem han var innan jag kom till Pixbo, så för mig är han vem som helst. Jan-Inge har vinnarskalle och gör allt för att vinna. Han har tränat de yngre tjejerna länge och borde kanske vara lite tuffare mot oss spelare ibland.

I helgen beger ni er till Dalarna för att möta KAIS/Mora och Falun. Hur ska ni ta poäng?
- Jag tror att både KAIS och Falun kommer att passa oss bra. Vi hade svårt med markeringarna mot Rönnby och IKSU som kör ett mer klapp-klapp spel, medan dalalagen går mer själva och passningsspelet är inte lika snabbt. Det blir tufft men vi måste ta poäng eftersom vi har förlorat mot lag vi borde ha vunnit mot.

Tippa matcherna!
- Det blir jämnt mot Falun, 4-4 i full tid och mot KAIS tror jag vi vinner med 3-2. Vi gjorde en bra match senast så jag hoppas att vi fortsätter spela bra.

Gittan Ahonen Gunnarzon