2009-11-08 22:03

Sverige vände och vann igen

Tre matcher, tre vändningar och en turneringsseger. Sverige kom återigen tillbaka starkt när Schweiz besegrades med 8-4.

Förbundskaptenen Kent Göransson efterlyste en bättre start än i tidigare matcher.

Det fick inte de svenska herrarna.

Efter exakt tre minuter gjorde Schweiz 1-0. Strax därefter tilldömdes de dessutom en straff, men den räddade Viktor Klintsten med en fin fotparad.

Ställningen kvarstod till den andra perioden, då Schweiz med två snabba mål gick upp till 3-0.
 
Men precis som i matcherna mot Tjeckien och Finland reste sig Sverige. Daniel Johnsson vallade in Sveriges första reduceringsmål från en position snett bakom målet, Patrik Hagberg skickade in det andra och Mattias Samuelsson prickade in kvitteringen med ett skott i krysset.
 
- Jag tror att det handlar om erfarenhet. Det här unga laget har inte det ännu. Det har nästan blivit en grej. Sen när alla hämningar släpper kommer upphämtningen, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

Schweiz fick dock i slutet av perioden chansen i två raka power play, och det senare utnyttjade man efter svenskt slarv.

Men Sverige kom igen efter det också. Danne Bron-Sundbom spelade först fram till Rasmus Sundstedts 4-4 och Patrik Hagbergs 5-4. Sedan satte han själv 6-4.
 
- Vi börjar söka upp närkamperna. Tidigare väntade vi nästan på att schweizarna skulle söka upp oss. Vi fick upp effekten och då får de det jobbigt.  

 

Danne Bron-Sundbom var en av matchens stora förgrundsfigurer - och mål gjorde han också. Foto: Per Wiklund.


När Patrik Hagberg, med sitt tredje mål för kvällen, gjorde 7-4 med 3.21 kvar av matchen var saken klar. Schweiz tog ut målvakten, men det resulterade endast i att Henrik Stenberg, förste spelaren född på 90-talet i landslaget, kunde fastställa slutresultat till 5-0 i den sista perioden och 8-4 för hela matchen.

Sverige står därmed som segrare i Euro Floorball med tre vinster och trots, lite mindre smickrande, tre strafförluster.
 
- Jag är jättenöjd. Att vinna med det här oerfarna laget är en bedrift.

Sverige - Schweiz 8-4 (komplett statistik)

Mål Sverige: Patrik Hagberg 3, Danne Bron-Sundbom, Rasmus Sundstedt, Daniel Johnsson, Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson

Författare: Nils-Petter Dufva