2009-11-02 14:13

Stenberg debuterar i landslaget

Warbergs Magnus Svensson har tackat nej till Euro Floorball Tour i Tjeckien och ersätts av Storvretas Henrik Stenberg som därmed gör landslagsdebut.

Stenberg var ifjol med i U19-landslaget och var poängkung i VM i Åbo när Sverige bärgade sitt tredje raka mästerskapsguld i den turneringen.

Storvretaforwarden har den här säsongen matchats med finska landslagsmännen Hannes Öhman och Mika Kohonen och har haft en fin säsongsstart. Något som alltså öppnat dörren till landslaget.

– Det känns bara roligt, säger Henrik Stenberg om att komma med som reserv.

– Säsongen började väldigt bra men sedan har vi väl haft lite otur, men det hoppas jag snart vänder igen.

Vad har du främst utvecklat sedan ifjol?
– Jag har blivit bättre på alla saker. Jag vågar utmana mer på egen hand och jag har blivit starkare fysiskt. Allt går framåt hela tiden.

Vad har du för förväntningar på landslagschansen?
– Jag vet inte om jag har så mycket förväntningar egentligen. Jag ska bara göra mitt bästa. Allt är nytt för mig så vi får se hur det går.

Vad kan du bidra med?
– Jag får bidra med det jag kan. Alla bidrar väl med det de är bra på, och det ska jag också göra. 

 

Henrik Stenberg får debutera i a-landslaget under Euro Floorball Tour i Tjeckien. Foto: Per Wiklund.


Förbundskaptenen Kent Göransson menar att Henrik Stenberg är en intressant spelartyp som han tror passar in i landslagets sätt att spela innebandy.

– Jag tror det. Vi vet inte förrän vi har testat honom, men han verkar ha det som krävs. Det har han visat i Storvreta också, säger Göransson.

– Han är en intressant spelartyp för han har rappa fötter och rappa handleder. Han har energi, är girig på rätt ställen, han finns där bollen ska tryckas in i mål och jag tror han kommer att tillföra mycket. Han har varit lovande länge och var en av dem som vi var sugna på att testa i EFT och nu skapades det en lösning för att han skulle kunna komma in.

Ni har tagit med en hel del riktigt unga spelare, är det en medveten strategi eller är de unga spelarna helt enkelt så bra?
– I första hand är det för att de är bra. Sedan behöver vi skola in nya spelare i seniorlandslaget, men största anledningen till att de är med är att de är tillräckligt bra.

Magnus Svensson tvingades tacka nej till sin landslagsplats på grund av sjukdom.

– Det har hela tiden varit lite osäkert om han skulle kunna följa med men han har själv varit inställd på det. Han har hittat vad han haft för problem under hösten men i slutet av förra veckan fick han halsfluss som tack för att han började bli frisk, så då var det helt kört med EFT. Tyvärr fick han fick lämna återbud, berättar Kent Göransson.

Två debutanter i herrlandslaget
Johan får debutera i blågult
Mattias Helgesson in i landslaget


Författare: Jonas Gustavsson