2009-11-03 08:04

Skånsk innebandyfest i november

Den 28 november blir det ”Skånsk innebandyfest” – ett första steg mot att stärka innebandyn i Skåne.

Då blir det innebandy för hela slanten. ”Skånsk innebandyfest” kom fram under ett möte mellan Skånska Innebandyförbundet och sju förbundsserieföreningar i våras där idéer om hur skånsk innebandy ska stärkas fanns på agendan.

Grundtanken med projektet är att utveckla både skånsk innebandy i stort och de enskilda innebandyföreningarna i Skåne.

”Skånk innebandyfest” är ett första steg på vägen och under eventet, som alltså går av stapeln 28 november, kommer tre förbundsseriematcher att spelas.

– Detta kommer att bli ett riktigt häftigt evenemang och intresset för biljetter är stort trots att vi knappt börjat marknadsföra evenemanget, säger Martin Petersson projektledare på Skånes Innebandyförbund i ett pressmeddelande.

– Tanken är att detta ska bli ett återkommande evenemang som kan flyttas runt i olika arenor i Skåne från år till år och där andra föreningar ges möjlighet att arrangera ”Skånsk Innebandyfest”. 

 

Bland annat Engelholms damlag kommer att spela under "Skånsk Innebandyfest". Arkivfoto: Bildbyrån.


Matcherna spelas i Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund och klubbarna som deltar ska tillsammans försöka skapa något större tillsammans än vad man kan göra vad för sig. Det handlar om att lyfta innebandy i allmänhet och skånsk innebandy i synnerhet.

– Vi försöker tänka i nya banor och vill uppmuntra våra skånska föreningar att samverka i olika projekt för att få ut mer än vad man på egen hand kanske klarar av, säger Martin Petersson.

Redan nu har det sålts kring 1 500 biljetter till arenan som tar 3 200 åskådare.

Biljetter till matcherna och till kvällens fest med liveband och DJ köper man på www.i-event.se.


Författare: Jonas Gustavsson