2009-11-03 16:11

Nya återbud till U19

U19-damlandslaget tvingas till nya förändringar. Två spelare har tvingats tacka nej och två ersättare har kallats in till Euro Floorball Tour i Finland.

Jorunn Göransson, Pixbo, och Michelle Rydin, Kais Mora, tvingas tacka nej.

– Jorunn har fått en bristning i baksida lår och Michelle har problem med en fot och ett knä, berättar förbundskaptenen Marcus Holm.

Ersättare blir Sara Svensson, Huddinge, och Petra Hansson, Kais Mora.

– Sara är en tjej som var med på breddlägret och som spelar stabilt och som var bra på distriktslags-SM. Petra har varit med tidigare. Hon är omskolad till back och kommer att spela back med oss också, säger Holm.

Totalt har det blivit fyra förändringar jämfört med den ursprungliga U19-truppen.

– Det brukar vara återbud på grund av sjukdomar när det kommer så här tätt inpå, men nu är det återbud på grund av skador och då blir man orolig. Jag har pratat med Per Zühlke, vår sjukgymnast, om att vi ska följa upp detta och se om det finns några bakomliggande faktorer, att de håller på med dubbla idrotter till exempel. Vi vill göra någon koll. Det kan vara en tillfällighet, men det kan också vara något annat.

 

Jorunn Göransson tvingas lämna återbud. Arkivfoto: Bildbyrån.


Givetvis stör förändringarna uppladdningen inför VM i maj.

– Samtidigt så är inte Anna Wijk och Emelie Wibron med så det är svårt att spela ihop femmor och så vidare, så det här blir mer ett uttagningsläger. Nu får fler tjejer chansen att visa upp sig och det är positivt. Flera av de som lämnat återbud har vi bra koll på, menar Holm.

– Det är positivt att vi har ett bra samarbete mellan föreningarna och vår sjukgymnast. Hade det varit VM i veckan hade flera nog kunnat spela, men vi har valt att vila spelarna eftersom det är ett intensivt schema och då stör vi inte klubbverksamheten. Vi har gjort det valet för att schyssta mot spelarna och föreningarna för att de inte ska gå sönder mer.

Många elitseriespelare i U19-truppen
Frida får ny chans
Syster nummer tre i landslaget
Ytterligare förändring i U19-landslaget


Författare: Jonas Gustavsson