2009-11-08 13:40

Nio poäng av nio möjliga

12-2, 11-10 och slutligen 15-3. Det svenska U19-herrlandslaget lämnar Brno med tre segrar av tre möjliga i bagaget, och med det också en turneringsseger i Euro Floorball Tour.

I den avslutande matchen mot Schweiz satte Sverige på sedvanligt vis press över hela banan från start. Något som resulterade i att Jacob Eliasson, efter knappt fyra minuter, hade gett svenskarna en 2-0-ledning – båda gångerna assisterad av Jakob Drews.

– Vi försvarar inte för att inte släppa in mål, utan för att kunna ta tillbaka bollen och göra mål framåt, säger förbundskaptenen Jan Gustafsson.

Innan den första perioden var över hade man glidit ifrån till en 7-2-ledning.

Andra påbörjades precis på samma sätt som första: med två snabba mål. Och det var egentligen aldrig något snack. Schweiz var ett par nummer för litet mot ett Sverige som spelade ut.

– När vi återerövrar bollen går vi alltid på mål. Vi torskar två mål på det, men vi gör ju några framåt också.  

 

Det blev en tredje seger för U19-herrlandslaget nere i Tjeckien. Foto: Per Wiklund.


Faktum är att Sverige till och med satte fler bollar i nät än vad Schweiz hade skott på mål.

– Vi hade bara gått igenom deras man-man-spel teoretiskt, och så går killarna in och gör en sådan här match. De kunde aldrig störa oss, får vi inte ett avslut etablerar vi tryck i anfallsspelet i stället, säger en märkbart nöjd Gustafsson.

Storsegern fullbordades genom att Daniel Schmidt, med elva sekunder kvar av matchen, fastställde slutresultat till 15-3 med sitt fjärde straffmål för turneringen.

I den efterföljande straffläggningen missade dock Schmidt och spräckte därmed sin fina svit. Men det gjorde mindre. Ingen av straffskyttarna hade någon lycka, utom Hakim Wafa, som gav Sverige segern även där.

– Det är alla föreningar ute i landet som gjort att de här killarna är där de är. Det och deras egen vetgirighet och inställning. De själva som bestämmer hur bra de ska bli, avslutar Gustafsson.

Sverige – Schweiz 15-3 (komplett matchstatistik)

Mål Sverige: Jack Qvist 4, Jacob Eliasson 3, Fredrik Stensved 2, Jakob Drews, Jonas Svahn, Alexander Hallvars-Persson, Daniel Schmidt, Tim Wiklund, Daniel Schmidt

Författare: Nils-Petter Dufva