"Minne" firar i näst sista genrepet - Innebandy.se
2009-11-08 12:00

"Minne" firar i näst sista genrepet

VM i Västerås närmar sig med stormsteg. Näst sista genrepet inför VM-premiären blir Euro Floorball Tour-avslutningen mot värdnationen Finland.

– Jag tycker det är intressant att Schweiz har slagit Finland och spelat bättre än dem, Schweiz har gått om lite grand. Nu blir det intressant att se vad Finland kan prestera, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– De är här med sitt bästa manskap så det blir en ny bra värdemätare.

Sverige svarade för en helgjuten insats mot Tjeckien men hade större problem mot Schweiz, så frågan är vad vi får se för Sverige mot Finland.

– Jag tror att det kommer att stabilisera sig lite mer men vi ska också ha i åtanke att vi haft ett program här där vi sysslat med annat än matcherna, så vi försöker inte vinna varje match med så många mål som möjligt. Vi har haft andra ambitioner med turneringen än att bara vinna den, säger Vaara.

Hermine Dahlerus kommer till start och gör sin 100: e landskamp. Därmed blir hon första innebandyspelare i Sverige som når den platån och också den första kvinnliga innebandyspelaren i världen som spelar 100 landskamper.

 

Hermine Dahlerus gör sin 100:e landskamp mot Finland - därmed blir hon först till den platån i Sverige. Foto: Jonas Gustavsson.


Malin Eriksson är tillbaka i laget efter att ha kurerat en lårkaka men Lisah Samuelsson sitter kvar på läktaren av säkerhetsskäl.


Så ställer Sverige upp:

Målvakt
Hanna Pettersson
(Sandra Fredriksson)

Förstafemman
Isabell Krantz
Elin Reinestrand
Karolina Widar
Viktoria Wikström
Elin Tjärnström

Andrafemman
Malin Eriksson
Emelie Wibron
Anna Wijk
Hermine Dahlerus
Emelie Lindström

Tredjefemman
Ina Rhöös
Frida Stenvall
Josefina Eiremo
Malin Dalbjer
Sanna Tuominen

Bänken
Anna Renström
Sara Kristoffersson
Helga Karlsson

Ej ombytta
Lisah Samuelsson
Sara Bergström


Författare: Jonas Gustavsson